Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα deals ευνοούν τους ”μικρούς”

Σταθεροποιείται η διακύμανση του Γενικού Δείκτη, ενώ υπεραποδίδουν η μεσαία, αλλά, κυρίως, η χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση. Κερδισμένη η τελευταία μετά και την επιβεβαίωση της επιχειρηματικής συμφωνίας στην Elmec, της υπεραντίδρασης μετοχών συγκεκριμένων εταιρειών και της προσδοκίας για καταγραφή βραχυπρόθεσμων υπεραξιών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με τον Dax να υποχωρεί κατά 0,45% και τα Συμβόλαια του Dow Jones να ”δείχνουν” οριακά αρνητικό άνοιγμα, στη Σοφοκλέους στις 14:05 ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε μόλις 0,05%, στις 4.848 μονάδες.

Με μια σημαντικότατη επιχειρηματική συμφωνία, μεταξύ της πλευράς του Θανάση Λασκαρίδη και των αδελφών Φάις για την απόκτηση του 51% της Elmec να βρίσκεται στο στάδιο της τυπικής διεκπεραίωσης, αρκετοί παίκτες αναζητούν την επόμενη κίνηση.

Από τον τραπεζικό κλάδο Πειραιώς και Eurobank διαμορφώνονται θετικά, ενώ ”χάνει” τα πρωινά υψηλά η Αγροτική, υποχωρώντας προς τα 4 ευρώ.

Στις 14:07 ο Γενικός Δείκτης ισορροπούσε απολύτως, ενώ εκείνη την ώρα οι συναλλαγές παρέμεναν μάλλον μέτριες στα 165 εκατ. ευρώ.

Χρήζει αναφοράς όμως πως η αρχικά δυσανάλογη σχέση μεταξύ ανοδικών προς καθοδικές μετοχές, είχε βελτιωθεί αισθητά υπέρ των πρώτων, καθώς ”επιλεγμένα χαρτιά” από την μεσαία-χαμηλότερη αποτίμηση είχαν τον πρώτο λόγο σε απόδοση.

Πέραν του Χατζηιωάννου που ενίσχυσε τα κέρδη του κάποια στιγμή, μετά τις 14:00, μέχρι και το 13%, διευρύνθηκε η απόδοση της Imako, καθώς με συναλλαγές περισσότερες των 500.000 ευρώ η μετοχή διαμορφώνονταν στα 1,33 ευρώ (9,9%).

Ακολουθούσαν με μόλις 3.700 μετοχές η Intertech και 7.000 μετοχές ο Γκάλης, ενώ στην προνομιούχο της Μηχανικής, όπου ο τζίρος επίσης ξεπερνούσε τα 500.000 ευρώ, τα κέρδη έφθαναν μέχρι και 5,8% υψηλότερα στα 4,76 ευρώ. Ακολουθούσε η μετοχή της Βαλκάν στα 3,74 ευρώ.

Στη μετοχή της Elmec η τιμή διαμορφώνονταν προς τα 3,08 ευρώ (στα 3 ευρώ κλείνει η συμφωνία), με την αγορά να προεξοφλεί τα επόμενα βήματα που αφορούν πιθανότατα στην υποβολή δημόσιας πρότασης.

Σημαντικές υπεραξίες καταγράφονται για την μετοχή της Sciens και της Singular Logic, σε μια συνεδρίαση που μεσαία-χαμηλότερη αποτίμηση δείχνει να κερδίζει πόντους.

Είναι ενδεικτικό πως με τον FTSE 20 στις 2.595 μονάδες (-0,18%), ο FTSEM 40 ενισχύονταν οριακά (0,07%), και ο FTSES 80 περισσότερο (0,64%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v