Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελεγχόμενη... πτώση

Εμφανής η διάθεση για κατοχύρωση θέσεων και σήμερα, κυρίως σε Εθνική, Alpha Bank, με τις Πειραιώς και Αγροτική να κινούνται υψηλότερα από τον τραπεζικό κλάδο. Στο περίπου 1 προς 2 η αναλογία ανοδικών - καθοδικών, με συγκεκριμένους τίτλους από τη μεσαία - χαμηλότερη αποτίμηση να κερδίζουν ”πόντους” στο ταμπλό.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Δεύτερη συνεδρίαση ελεγχόμενης πτώσης βρίσκεται μέχρι στιγμής σε εξέλιξη.

Με τον Γ.Δ. περίπου στις 11:10 να κυμαίνεται στις 4.830-4.835 μονάδες, τον ΑSΕ-20 περίπου 9 μονάδες χαμηλότερα των 2.600 και τον καθαρό τζίρο μάλλον στα χθεσινά επίπεδα.

Ωστόσο, ελαφρώς χειρότερη είναι η εικόνα που αφορά στη σχέση ανοδικών – καθοδικών, καθώς διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 2, ενώ για περισσότερες από 100 μετοχές η τιμή διαμορφώνεται στο ”κόκκινο”.

Χαμηλότερα η Εθνική στα 42,90 ευρώ, με απώλειες μέχρι και 1% η Alpha Bank προς τα 24,10 ευρώ, αλλά με την Πειραιώς να κερδίζει οριακά έδαφος στα 27,22 ευρώ και στην Αγροτική να επιχειρείται η κατοχύρωση των 6 ευρώ.

Θετικά διαμορφώνονταν οι μετοχές των Τιτάνα, ΟΤΕ, Folli Follie, Cosmote και ορισμένων ακόμη.

Στα 18,20 ευρώ η τιμή της Vivartia, ενισχύονταν κοινή και προνομιούχος της Μηχανικής, με τη Βαλκάν να ακολουθεί με απόδοση της τάξης του 4,5% στα 3,78 ευρώ.

Με αυξημένες συναλλαγές κέρδιζαν λιγότερο ή περισσότερο οι Βωβός, Lavipharm, Εθνική ΕΕΓΑ, ΕΛΤΕΧ, Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες, Κλουκίνας- Λάππας, Καλπίνης, Υγεία, Flexopack, Νηρέας, Σωληνουργεία Κορίνθου και ορισμένες ακόμη από αυτή την κατηγορία.

Από πλευράς απόδοσης, ξεχωρίζουν ο Χατζηιωάννου στο πρώτο limit up του 1,47 ευρώ, ακολουθεί η Alsinco στο 1,39 ευρώ και η προνομιούχος της Μηχανικής που εδώ και τρεις μήνες συγκλίνει στην τιμή της κοινής.

Η μετοχή των Ελληνικών Ιχθυοκαλλιεργειών αντιδρά κατά 3,1% στο 1,33 ευρώ, της Veterin στα 4,52 ευρώ και του Ιατρικού στα 5,08 ευρώ.

Στις 11:15 ο Γ.Δ. υποχωρώντας κατά 0,4% διαμορφωνόταν λίγο υψηλότερα των 4.830 μονάδων, με καθαρό τζίρο που προσέγγιζε τα 45 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v