Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραμένει... χαλαρή η Σοφοκλέους

Στον ρυθμό των ξένων αγορών και της Νέας Υόρκης, όπου τα Συμβόλαια δείχνουν λίγο χαμηλότερο ”άνοιγμα”, κινούνται οι ενεργοί παίκτες της Σοφοκλέους. Με μάλλον μέτριες συναλλαγές, ελεγχόμενη την προσφορά σε Εθνική και την αναλογία ανοδικών προς καθοδικές να διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 2.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Λίγο χαμηλότερα δείχνουν τα Συμβόλαια του Dow Jones στη Νέα Υόρκη καθώς η διάθεση για... χαλάρωση και κατοχύρωση κερδοφόρων θέσεων φαίνεται πως είναι διεθνής.

Στη Σοφοκλέους ο Γενικός Δείκτης ισορροπεί λίγο χαμηλότερα των 4.840 μονάδων (-0,5%), με τον FTSE 20 να υποχωρεί κατά 0,5% αλλά να κρατά την επαφή περίπου 5 μονάδων με την περιοχή των 2.600 μονάδων.

Οι συναλλαγές σε μάλλον μέτρια επίπεδα, δεν ξεπερνούν σε καθαρό τζίρο τα 210 εκατ. ευρώ (14:35), ενώ πέραν της Πειραιώς πακέτα είχαν πραγματοποιηθεί σε Marfin, Eurobank, Κύπρου, Τιτάν, Σιδενόρ.

Οι μετοχές των Alpha Bank, Eurobank και Εθνικής θα έλεγε κανείς πως παρέμεναν… ακούνητες τις προηγούμενες δύο ώρες, με την Εθνική να κυμαίνεται στα 43,3 ευρώ και την Alpha Bank στα 24,2 ευρώ.

Σημειώνεται πως το Δ.Σ. της Marfin στη σημερινή του συνεδρίαση προχώρησε στη διαπίστωση πως τα αποτελέσματα α’ τριμήνου αναμένεται να είναι σημαντικά αυξημένα σε σχέση με την αρχική πρόβλεψη.

Από πλευράς συναλλαγών, πέραν των Alpha Bank, Εθνικής, συγκριτικά αυξημένες παρουσιάζονταν για τον ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Eurobank και ορισμένους ακόμη.

Η μετοχή της Vivere έφτασε σταδιακά μετά τις 14:00 προς το 1,05 ευρώ, του Αστέρα προς τα 6,82 ευρώ, της Χαλκόρ προς τα 6,16 ευρώ, του Ζήνωνα προς τα 2,40, ενώ ακολουθούσαν Νηρέας, Χατζηιωάννου αλλά και Κυριακούλης, Creta Farm, ΕΤΕΜ, Revoil και ορισμένων ακόμα τίτλων.

Για τη συνέχεια κατά την εκτίμησή μας το πιο ενδιαφέρον ίσως ”στοίχημα” παίζεται στη διατήρηση των 2.600 μονάδων για τον FTSE 20, αλλά και της βραχυπρόθεσμης φοράς για τις μετοχές των Εθνικής, Alpha Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v