Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Οι εξελίξεις στον διαγωνισμό της ΔΕΗ για τη μονάδα του Αλιβερίου, τα αποτελέσματα του Τ.Τ. και η γενική συνέλευση της Marfin που πραγματοποιείται σήμερα είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Τρίτη.

Ο Τύπος της Τρίτης
Οι εξελίξεις στον διαγωνισμό της ΔΕΗ για τη μονάδα του Αλιβερίου, τα αποτελέσματα του Τ.Τ. και η γενική συνέλευση της Marfin που πραγματοποιείται σήμερα είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Τρίτη.

ΔΕΗ: Σε θρίλερ εξελίσσεται ο διαγωνισμός της ΔΕΗ για τη νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στο Αλιβέρι. Χθες άνοιξαν οι οικονομικές προσφορές και το μεσημέρι η ΜΕΤΚΑ, του ομίλου Μυτιληναίου, ανακοίνωσε ότι ανακηρύχθηκε μειοδότης. Την ανακοίνωση της ΜΕΤΚΑ ακολούθησε ανακοίνωση της Damco Energy, εταιρίας του ομίλου Κοπελούζου, στην οποία αναφέρεται ότι η προσφορά που κατέθεσε είναι κατά 20 εκατ. φθηνότερη από αυτή της ΜΕΤΚΑ (243,98 εκατ. ευρώ, έναντι 264,5 εκατ. ευρώ της ΜΕΤΚΑ). Στις τιμές αυτές περιλαμβάνονται το τίμημα κατασκευής και το τίμημα για τη συντήρηση της μονάδας επί 12 χρόνια. Στην ανακοίνωση της ΜΕΤΚΑ δεν αναφέρεται το τίμημα αλλά το κόστος ανά παραγόμενη μεγαβατώρα (62,209 ευρώ ανά μεγαβατώρα, έναντι 62,530 ευρώ της Damco). Η ΔΕΗ από την πλευρά της δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για το θέμα.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Σε αμφισβήτηση θέτει ορκωτός ελεγκτής 15,1 εκατ. ευρώ στα αποτελέσματα του Τ.Τ., σύμφωνα με την ”Ημερησία”. Όπως αναφέρει το πιστοποιητικό του ορκωτού, στην παράγραφο ευρήματα ελέγχου η τράπεζα πρόσθεσε στα έσοδά της το ποσό των 21,2 εκατ. ευρώ κάνοντας χρήση για πρώτη φορά προμηθειών διαχείρισης αδρανών λογαριασμών, απόφαση η οποία αμφισβητείται νομικά.

Marfin: Πρόσκληση προς τα μέλη της διοίκησης της Τράπεζας Κύπρου με στόχο τη συνεργασία σε διάφορους τομείς αναμένεται να απευθύνει σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Marfin Popular Bank, κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων της ΜΡΒ, που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία. Η απάντηση από την πλευρά της Τράπεζας Κύπρου είναι κατηγορηματικά αρνητική ως προς το ενδεχόμενο οποιασδήποτε μορφής συνεργασίας.

Alumil Rom: Η Alumil Rom προβλέπει ότι τα έσοδά της για το 2007 αναμένονται αυξημένα κατά 15% σε ετήσια βάση. Το 2006 τα συνολικά έσοδά της ανήλθαν στα 96,3 εκατ. ΡΟΝ, αυξημένα κατά 21,5% σε ετήσια βάση, ενώ τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν κατά 43,4%, στα 13,7 εκατ. ΡΟΝ. Η μετοχή της εταιρίας κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής της στο Χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου έκλεισε με κέρδη 95,65%, στα 9 ΡΟΝ, έναντι 4,6 ΡΟΝ που ήταν η τιμή εισαγωγής.

Lavipharm: Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Lavipharm με καταβολή μετρητών ύψους περίπου 37 εκατ. ευρώ αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας και για το θέμα αυτό θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση στις 8/5. η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα γίνει με δικαίωμα προτίμησης υπέρ παλαιών μετοχών.

Alpha Bank: Την ερχόμενη Παρασκευή, 20 Απριλίου, η Alpha Bank θα δημοσιοποιήσει τους αναθεωρημένους –προς υψηλότερα επίπεδα- στόχους και τα σχέδιά της για την περαιτέρω επέκτασή της στη ΝΑ. Ευρώπη, αναφέρει η ”Καθημερινή”. Στις 27 Απριλίου θα ανακοινωθούν τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου για το α’ τρίμηνο.

ΟΛΠ: Την πλήρη ιδιωτικοποίηση του εμπορευματικού σταθμού του ΟΛΠ προτείνει μελέτη του Πανεπιστημίου Πειραιά ως την καλύτερη λύση για να προωθηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι αναγκαίες επενδύσεις που θα διασφαλίζουν τη μελλοντική αναπτυξιακή πορεία του λιμανιού, γράφει η ”Ημερησία”.

Ενέργεια: Προβληματισμό στην Ουάσινγκτον φαίνεται πως προκαλεί η συνεργασία Αθήνας - Μόσχας στον τομέα της ενέργειας, με τον Αμερικανό πρέσβη, κ. Τσαρλς Ρις, να κάνει λόγο για ”κράτη-ομήρους των ενεργειακών προμηθευτών τους”, λίγες ημέρες μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με την Gazprom για την επέκταση της προμήθειας ρωσικού φυσικού αερίου έως το 2040, γράφει ο ”Ελεύθερος Τύπος”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v