Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Τρίτης

Η εταιρία Marfin Popular Bank πραγματοποιεί γενική συνέλευση, ενώ οι μετοχές της εταιρίας Νεοχημική διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα μερίσματος για τη χρήση του 2006. Καταβολή μερίσματος στους μετόχους της Alpha Bank και της Πειραιώς.

Η ατζέντα της Τρίτης
Σήμερα, Τρίτη

Αποκοπή μερισμάτων

Νεοχημική: 0,03 ευρώ.

Διάφορα

* Παρουσία του υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κ. Σάββα Τσιτουρίδη, συνεδριάζει στο υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας (Σταδίου 29) και ώρα 13:00 η επιτροπή που συστήθηκε με αντικείμενο την υποβολή τελικού σχεδίου νομοθετικών ρυθμίσεων για τον οικονομικό και οργανωτικό εκσυγχρονισμό των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και για την κατάρτιση του νέου θεσμικού πλαισίου αξιοποίησης της περιουσίας τους.

Εταιρικές πράξεις

* Οι μετοχές της εταιρίας ΚΟΡΡΕΣ Α.Ε. ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. με μέγιστο όριο ημερήσιας διακύμανσης της τιμής +10%, το οποίο κάτω από τις προϋποθέσεις που ορίζει η υπ’ αριθ. 30/24.11.2005 απόφαση του Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών, επεκτείνεται σε +20%.

Καταβολή μερισμάτων

Τράπεζα Πειραιώς: 0,64 ευρώ.

Alpha Bank: 0,75 ευρώ.

Γενικές συνελεύσεις

MARFIN POPULAR BANK PUBLIC CO LTD: Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας, στις 18:00, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο, στη Λευκωσία, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. ΤΑΚΤΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ: Θέσπιση Σχεδίου Δικαιωμάτων Αγοράς Μετοχών (Share Options Scheme) για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και τους υπαλλήλους της εταιρίας, καθώς και των συνδεδεμένων και συγγενών με αυτήν εταιριών. Οι μετοχές που θα δύνανται να εκδοθούν κατ’ εφαρμογήν του σχεδίου θα ανέρχονται κατ’ ανώτατον σε 80.000.000 και θα έχουν την ίδια ονομαστική αξία με τις ήδη εκδοθείσες μετοχές, δηλαδή πενήντα σεντς (ΛΚ0,50) εκάστη. Η τιμή εξάσκησης κάθε δικαιώματος ςγοράς μετοχών θα ανέρχεται σε δέκα ευρώ. Παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων προς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας όπως καθορίσει τους ειδικότερους όρους του σχεδίου εντός του ανωτέρω πλαισίου και προβεί σε κάθε άλλη ενέργεια απαραίτητη για την υλοποίησή του. Η ισχύς του παρόντος ψηφίσματος τελεί υπό τον όρο της έγκρισης του δεύτερου (ειδικού) ψηφίσματος 2 της παρούσας ημερησίας διάταξης.

2. ΕΙΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ: Εξουσιοδοτείται το διοικητικό συμβούλιο όπως εκδώσει στο πλαίσιο εφαρμογής του Σχεδίου Δικαιωμάτων Αγοράς Μετοχών (Share Options Scheme) που θεσπίζεται με το πρώτο (τακτικό) ψήφισμα της παρούσας ημερησίας διάταξης μέχρι 80.000.000 μετοχές της εταιρίας, ονομαστικής αξίας πενήντα σεντς (ΛΚ0,50) η κάθε μία, χωρίς οι μετοχές αυτές να προσφέρονται κατά πρώτον στους υφιστάμενους μετόχους της με βάση το καταστατικό της και τον νόμο.

3. ΕΙΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ: Αγορά από την εταιρία δικών της μετοχών σύμφωνα με τις πρόνοιες των άρθρων 57Α και επόμ. του Περί Εταιριών Νόμου, ΚΕΦ. 113. Η ελάχιστη και ανώτατη τιμή εξαγοράς των μετοχών της εταιρίας δεν θα υπερβαίνει κατά ποσοστό πέραν του πέντε τοις εκατό (5%) του μέσου όρου της τιμής της αγοράς της μετοχής της εταιρίας κατά τις τελευταίες πέντε χρηματιστηριακές συναντήσεις πριν από τη διενέργεια της εν λόγω αγοράς. Η εταιρία θα μπορεί να αποκτήσει αριθμό μετοχών, το σύνολο της ονομαστικής αξίας των οποίων δεν θα δύναται καθ’ οιονδήποτε χρόνο να υπερβαίνει το δέκα τοις εκατό (10%) του εκδοθέντος κεφαλαίου ή το είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) του μέσου όρου της αξίας των πράξεων, το οποίο έτυχε διαπραγμάτευσης κατά τις τελευταίες τριάντα ημέρες, οποιοδήποτε από τα ποσά αυτά είναι το μικρότερο, μέσα σε χρονικά πλαίσια 12 μηνών από την ημερομηνία λήψης της απόφασης της έκτακτης γενικής συνέλευσης της εταιρίας. Οι μετοχές θα μπορούν να αποκτηθούν είτε με ιδιωτική συμφωνία, είτε από την αγορά και η εταιρία θα δικαιούται να τις κατέχει για περίοδο που δεν θα υπερβαίνει τα δύο (2) χρόνια από την ημερομηνία απόκτησής τους. Η υλοποίηση του παρόντος ψηφίσματος τελεί υπό τον όρο της λήψεως κάθε τυχόν απαραίτητης έγκρισης ή άδειας από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. Εξουσιοδοτείται το διοικητικό συμβούλιο όπως προβεί σε κάθε ενέργεια απαραίτητη για την υλοποίηση της παρούσας απόφασης.

4. ΤΑΚΤΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ: Εντολή και εξουσιοδότηση προς το διοικητικό συμβούλιο όπως επεξεργαστεί και συζητήσει με την Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρεία Λτδ τους όρους και τους τομείς στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο τραπεζών προκειμένου να προκύψουν συνέργιες προς όφελος των μετόχων και των δύο τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v