Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με τις τράπεζες στα νέα υψηλά

Με τον FT-ASE 20 στις 2.600 μονάδες και το κλίμα από Ευρώπη και Νέα Υόρκη να διευκολύνει τη ”μόχλευση” και στο Χ.Α. συνεχίζεται η συνεδρίαση. Αυξημένες συναλλαγές και κέρδη σε Εθνική, Alpha Bank, ΟΠΑΠ και Αγροτική. Ζωηρό το ενδιαφέρον και για μετοχές επιλεγμένων εταιριών από τη μεσαία - χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κατά 0,75% ενισχυόταν στις 14:05 ο DAX στη Φρανκφούρτη, κατά 0,15% υψηλότερα ”έδειχναν” τα Συμβόλαια του Dow Jones στη Νέα Υόρκη. Στη Σοφοκλέους συνεχιζόταν η διαπραγμάτευση της Εθνικής κοντά στα νέα ιστορικά υψηλά των 43,52 ευρώ, με τις συναλλαγές να ξεπερνούν το 1,3 εκατ. τεμάχια.

Αυξημένες συναλλαγές, κοντά στο 1,5 εκατ. τεμάχια, πραγματοποιούνταν στη μετοχή της Alpha Bank, περίπου 1,8 εκατ. στην Αγροτική, ενώ υψηλός ήταν ο τζίρος σε Κύπρου, Πειραιώς, Marfin.

Υψηλές οι συναλλαγές, κοντά στα νέα υψηλά των 24 ευρώ, για τη μετοχή της Cosmote, αλλά και σε ΟΠΑΠ, προς τα 28,20 ευρώ, Coca Cola 3E, ΕΧΑΕ, Intralot και ΜΕΤΚΑ.

Συνεχίζεται δηλαδή και σήμερα η ευρύτερη αντίδραση βασικών δεικτών-μετοχών με τη ”βεντάλια” να ανοίγει και να περιλαμβάνει και άλλους τίτλους από την υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Αυτό πρακτικά διασφαλίζει σε ικανό βαθμό την αγορά από το ενδεχόμενο διορθώσεων, καθώς αυτή την περίοδο αποκομίζονται σημαντικές υπεραξίες για ισχυρούς παίκτες.

Το γεγονός αυτό σε μεγάλο βαθμό δημιουργεί ένα ”μαξιλάρι” για τον FTASE 20, που κινείται πλέον οριακά πέριξ των 2.600 μονάδων (1,1%).

Η μετοχή της Vivere αντιδρά, μετά τη σημαντική διόρθωση, προς το 0,88 ευρώ, ενώ με υψηλές συναλλαγές κερδίζει έδαφος η μετοχή του Αστέρα προς τα 6,7 ευρώ.

Η μετοχή της Revoil φτάνει στο 1,75 ευρώ, της δε Δομικής Κρήτης προς τα 2,37 ευρώ.

Ενδιαφέρον από τεχνικής πλευράς παρουσιάζει η αντίδραση του Λύκου προς τα 4,26 ευρώ, του Κυριακούλη στο 1,54, της Έδρασης προς το 1,28 ευρώ.

Για ακόμα μία συνεδρίαση συνεχίζεται η αντίδραση μετοχών ακτοπλοϊκών εταιριών, με την Blue Star πλέον στα 4,82 ευρώ και την Attica Group προς τα 4,88 ευρώ.

Ωφελημένος και σήμερα ο Παρνασσός, με τη μετοχή πλέον προς το 1,9 ευρώ, ενώ σε νέα υψηλά προς τα 5,84 ευρώ διαμορφώνεται η μετοχή της Κλουκίνας-Λάππας.

Από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν οι αυξημένες συναλλαγές στη μετοχή της Marfin, εν όψει της αυριανής τακτικής γενικής συνέλευσης (δες σχετικό θέμα), η προσέγγιση των 17,96 ευρώ για τη μετοχή του Φουρλή (2,4%), τα κέρδη της Μυτιληναίος, η αντίδραση των Folli Follie προς τα 29,4 ευρώ και τα υψηλά της ΕΧΑΕ με αυξημένο τζίρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v