Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στους... ώμους της Εθνικής η ανοδική κίνηση

Υψηλότερα των 4.800 μονάδων συνεχίζεται η συνεδρίαση, με μειωμένη, όμως, τη συναλλακτική δραστηριότητα μετά τις 13:30. Στους… ώμους της Εθνικής το μεγαλύτερο βάρος του εγχειρήματος καταγραφής τιμής υψηλότερης των 4.802 μονάδων, με την αποτίμηση του ομίλου να ξεπερνά τα 20 δισ. ευρώ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία από τα κυριότερα ξένα χρηματιστήρια ακολουθεί μέχρι τώρα η Σοφοκλέους.

Με βασικούς δείκτες και μετοχές να συντηρούνται είτε υψηλότερα προηγούμενων κορυφών είτε κοντά σε αυτές, με μάλλον πιο ήπιες συναλλαγές την τελευταία μία ώρα.

Ο τζίρος, που κατά την εκτίμησή μας αποτελεί κύριο ρυθμιστή της εκάστοτε τάσης, διαμορφώνονταν στις 14:15 στα 240 εκατ. ευρώ, από τα οποία περίπου 35 αφορούσαν σε προσυμφωνημένες πράξεις.

Ωστόσο, οι συναλλαγές θεωρούνταν ικανοποιητικές στη μετοχή της Εθνικής, καθώς οι εντολές αγοράς – πώλησης δίνονταν υψηλότερα των 42,8 ευρώ.

Ανοδικά ”γύριζε” η μετοχή της Αlpha Bank και αφού στην αρχή της συνεδρίασης απορροφήθηκε η όποια προσφορά εκδηλώθηκε προς τα χαμηλά των 23,5 ευρώ.

Επιθετικότερη την τελευταία ώρα εμφανίζεται η μετοχή της Πειραιώς, προς τα 26,6 ευρώ, με τις συναλλαγές να κρίνονταν μάλλον ικανοποιητικές.

Σταδιακά μετά τις 14:00 έκλεισε εν μέρει η ”ψαλίδα” μεταξύ ανοδικών προς καθοδικές μετοχές, με τις δεύτερες να φτάνουν τις 100.

Λογική και αναμενόμενη ακόμη και η ενδοσυνεδριακή εναλλαγή θέσεων, κατοχύρωση υπεραξιών και η διασφάλιση ρευστότητας, πόσο μάλλον που στην Ευρώπη οι δείκτες των βασικών χρηματιστηρίων ολίσθαιναν μέχρι και 0,25% χαμηλότερα, ενώ οριακά αρνητικά ”έδειχναν” τα συμβόλαια του DOW.

Στη μετοχή της Lannet (υψηλότερα κατά 8,5% στα 0,77 ευρώ) πραγματοποιούνταν συναλλαγές αξίας 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ με υψηλό τζίρο ακολουθούσαν στα 1,11 ευρώ η Spider, στα 2,31 ευρώ τα Πλαστικά Θράκης, υψηλότερα των 3 ευρώ η Interteck.

Στη μετοχή της ΕΛΒΕ οι αγοραστές εμφανίζονταν λίγο υψηλότερα από ότι στην αρχή προς τα 1,83 ευρώ, ενώ η μετοχή του Everest βρίσκονταν σε διαπραγμάτευση κοντά στα 2,15 ευρώ.

Την υψηλότερη απόδοση εμφάνιζε η μετοχή του Ατέρμωνα στα 14,3 ευρώ, ενώ στα 6,24 ευρώ διαμορφώνονταν η μετοχή του Αστέρα και προς τα 23,9 της Intralot.

Ακολουθούσε με αντίδραση 3,6% προς τα 4,62 ευρώ η Intracom και η Αλλατίνη προς τα 2,90 ευρώ.

Κατά την εκτίμησή μας, θα πρέπει να προσεχθεί η για ακόμη μια συνεδρίαση θετική διαμόρφωση της τιμής (και της αποτίμησης) του Βασιλόπουλου, καθώς ξεπερνούσε πλέον τα 17 ευρώ με υψηλές για τα δεδομένα της εποχής συναλλαγές.

Ομολογουμένως η διαγραμματική απεικόνιση της μετοχής του Βασιλόπουλου ”βγάζει μάτια”.

Για τη συνέχεια, μένει να φανεί κατά πόσο είναι εφικτή η καταγραφή, σε κλείσιμο τιμής υψηλότερης των 4.802, καθώς από την υψηλή κεφαλαιοποίηση το βάρος του εγχειρήματος πέφτει μέχρι στιγμής σχεδόν αποκλειστικά στους… ώμους της Εθνικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v