Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποκόμιση κερδών σε ΕΥΡΩΒ- ETE πιέζει τον Γ.Δ.

Η κατοχύρωση θέσεων κυρίως σε Eurobank και Εθνική οδηγεί μέχρι και 0,5% χαμηλότερα την αγορά. Η τάση του FTSE 20 εξισορροπείται από τα κέρδη του ΟΤΕ και της Alpha Bank, ενώ οι συναλλαγές έδειχναν απόλυτα λογικές στο πλαίσιο μιας αναμενόμενης και προεξοφλημένης διόρθωσης. Αρωματικό... ντεμπούτο για τον Κορρέ στο ταμπλό, με κέρδη μέχρι και 90% και συναλλαγές που τον έφερναν δεύτερο στην κατάταξη από πλευράς τζίρου.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στον ρυθμό των ξένων αγορών κινείται και η Σοφοκλέους. Σε μία μέχρι στιγμής ήπια διόρθωση, με συναλλαγές (κυρίως κατοχύρωσης κερδοφόρων θέσεων) που διαμορφώνονταν στα 30 εκατ. ευρώ (περίπου στις 11:00), λίγο έως πολύ αναμενόμενη από την πλειονότητα των ενεργών ”παικτών”.

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε από την αρχή της συνεδρίασης σε χαμηλότερα επίπεδα, προσεγγίζοντας τη βάση των 4.750 μονάδων και της περιοχής των 2.540 μονάδων για τον FTSE 20.

Μεγάλο μέρος των συναλλαγών αφορούσε βεβαίως στις Εθνική, ΟΤΕ, Alpha Bank και Eurobank, αν και από πλευράς τζίρου τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η νεοεισαχθείσα Κορρές.

Με τζίρο περίπου 4,5 εκατ. ευρώ (στις 11:05), με μέση απόδοση στο 75% και με την τιμή να ισορροπεί στα 12,5 ευρώ η νεοεισαχθείσα δίνει τον δικό της τόνο στη σημερινή συνεδρίαση.

Από τον FTSE 20 (-0,5%), η Εθνική υποχωρούσε κατά 1,1% προς τα 41,82 ευρώ και η Eurobank κατά 1,7% στα 31,24 ευρώ.

Η συνολικότερη εικόνα του ταμπλό ήταν ”κόκκινη”, με την αναλογία να μετρά στο 3 προς 1 υπέρ των καθοδικών.

Πέραν του Κορρέ, με εύρος διακύμανσης που έφτανε μέχρι και το 90%, ξεχώριζε η συντήρηση της αντίδρασης της μετοχής του Παρνασσού προς το 1,68 ευρώ και της Βαλκάν (ισχυροποιείται η τάση μετά τη διάσπαση της αντίστασης των 3,5 ευρώ) με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές.

Για αρκετές μετοχές αυτής της κατηγορίας (Fintexport, Eurodrip, Rilken, Creta Farm, Imperio) οι συναλλαγές παρέμειναν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ πέραν του Παρνασσού, ξεχώριζαν εύλογα η Αττικάτ στο 1,45 ευρώ, η Κλουκίνας-Λάππας στα 5,40 ευρώ και η προσέγγιση των 4,4 ευρώ για τη μετοχή του Υγεία.

Υψηλότερα προς τα 3,5 ευρώ εμφανίζονταν αγοραστές στη μετοχή της Blue Star, ενώ στα 5,92 ευρώ έφτανε πλέον η μετοχή των Μινωικών Γραμμών και προς το 1,4 ευρώ διαμορφωνόταν η μετοχή των Ελληνικών Ιχθυοκαλλιεργειών.

Μέχρι τις 11:10, τόσο η συμπεριφορά συγκεκριμένων μετοχών (Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank, ΟΤΕ), όσο και οι συναλλαγές (σχέση πωλητών-αγοραστών) έδιναν την εντύπωση πως η αναμενόμενη διόρθωση ήταν μέχρι στιγμής απολύτως ελεγχόμενη και στο πλαίσιο μιας λογικότατης από τεχνικής πλευράς κίνησης της αγοράς μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v