Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Οι νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, τα σχέδια των ελληνικών τραπεζών για την Κύπρο, η εξαγορά της ουκρανικής τράπεζας ICB από την Τράπεζα Πειραιώς, η συγχώνευση Υγεία-Μητέρα και τα αποτελέσματα της Jumbo είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Πέμπτη.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Οι νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, τα σχέδια των ελληνικών τραπεζών για την Κύπρο, η εξαγορά της ουκρανικής τράπεζας ICB από την Τράπεζα Πειραιώς, η συγχώνευση Υγεία-Μητέρα και τα αποτελέσματα της Jumbo είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Πέμπτη.

ΔΕΗ: Αυξήσεις τιμών στα οικιακά τιμολόγια από τις αρχές Σεπτεμβρίου και εκτεταμένες περικοπές ρεύματος το καλοκαίρι σχεδιάζει η ΔΕΗ προκειμένου να περιορίσει την κατανάλωση και να αποφευχθεί το μπλακ άουτ. Η ΔΕΗ αδυνατεί να καλύψει την αυξημένη ζήτηση που αναμένεται το καλοκαίρι, καθώς έχει μειωθεί κατά 50% η παραγωγή των υδροηλεκτρικών σταθμών, ενώ περιορισμένες είναι οι δυνατότητες εισαγωγής ρεύματος.

Τράπεζες: Την αυτόνομη ανάπτυξη στην Κύπρο σχεδιάζει η Alpha Bank. Ο πρόεδρος της τράπεζας κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο διευκρίνισε τις προθέσεις της Alpha Bank για αύξηση του αριθμού των καταστημάτων της σε 40 από 28, καθώς και το τριετές της πλάνο για ετήσια αύξηση του μεριδίου της αγοράς κατά 1% - 1,5% στις χορηγήσεις.

Εν τω μεταξύ και η Εμπορική Τράπεζα σχεδιάζει την ενίσχυση της παρουσίας της στην Κύπρο και, σύμφωνα με πληροφορίες, στοχεύει στον διπλασιασμό του δικτύου της μέσα στο 2007, αναφέρει η ”Ημερησία”.

Τράπεζα Πειραιώς: Ένα βήμα πριν από την εξαγορά της ουκρανικής τράπεζας ICB βρίσκεται ο όμιλος Πειραιώς, γράφει η ”Καθημερινή”. Εκτός απροόπτου η συμφωνία θα υπογραφεί πολύ σύντομα. Η ICB είναι μια μικρού μεγέθους τράπεζα, με συνολικό ενεργητικό 150 εκατ. δολαρίων, αλλά με αξιόλογο δίκτυο που αριθμεί σήμερα τα 100 σημεία.

Υγεία: Συγχωνεύονται το Υγεία και το Μητέρα μετά την απόφαση των δύο διοικητικών συμβουλίων, με στόχο τη δημιουργία του ισχυρότερου ιδιωτικού ομίλου παροχής υπηρεσιών υγείας. Η συνένωση θα υλοποιηθεί με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Υγεία και ανταλλαγή των μετοχών που θα προκύψουν με μετοχές του Μητέρα, με σχέση ανταλλαγής 2,2 μετοχές του Υγεία για κάθε 1 μετοχή του Μητέρα.

Jumbo: Με ρυθμό υψηλότερο των αρχικών προβλέψεων αυξήθηκαν κατά το τρίτο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης 2006 - 2007 οι πωλήσεις της Jumbo. Η αύξηση των πωλήσεων το τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2007 ξεπέρασε το 40%, με αποτέλεσμα οι συνολικές πωλήσεις του 9μήνου να παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 26% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Vivartia: Την εξαγορά της United Milk Company έναντι ποσού 18,7 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε χθες η Vivartia, πραγματοποιώντας έτσι την είσοδό της στον κλάδο γαλακτοκομικών και ποτών στη Βουλγαρία.

ΛΑΡΚΟ: Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου για την υπόθεση της ΛΑΡΚΟ διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Παναγιώτης Πούλιος. Η έρευνα αφορά σε δημοσιεύματα για απώλειες εσόδων περίπου 74 εκατ. ευρώ από την εταιρία.

Κορρές: Πρεμιέρα στο ταμπλό του Χ.Α. σήμερα για την Κορρές, καθώς εισάγονται προς διαπραγμάτευση 7.700.000 μετοχές στην κατηγορία της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης, με τιμή εκκίνησης τα 7,20 ευρώ.

Κατσέλης: Ο ιδρυτής της αρτοβιομηχανίας Κατσέλης αποδέχτηκε την υποχρεωτική δημόσια πρόταση του ομίλου Αλλατίνη, που ολοκληρώνεται αύριο. Το ποσοστό της Αλλατίνη στην Κατσέλης διαμορφώνεται στο 44,648% και δεδομένης της αποδοχής της πρότασης θα ξεπεράσει το 65%.

Ενέργεια: Συμφωνία για την επέκταση έως το 2040 της διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας - Ρωσίας για την προμήθεια φυσικού αερίου επιτεύχθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση του κ. Δ. Σιούφα με τον πρόεδρο της Gazprom, ενώ ανοιχτά παραμένουν τα ζητήματα των επιπλέον ποσοτήτων και της τιμής του αερίου που θα προβλέπει η νέα συμφωνία. Στόχος των δύο πλευρών είναι η υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας έως το τέλος του χρόνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v