Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζες και διεθνές κλίμα οδηγούν τον Γ.Δ.

Το ήπια ανοδικό κλίμα που διαμορφωνόταν στα κυριότερα ξένα χρηματιστήρια διευκόλυνε την υπεραντίδραση βασικών δεικτών και μετοχών στη Σοφοκλέους. Θετικό το κλίμα για τραπεζικές μετοχές και για επιλεγμένους τίτλους από τη μεσαία - χαμηλότερη αποτίμηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε χαλαρό ρυθμό διαμορφώνονταν οι κυριότεροι δείκτες στα βασικότερα ξένα χρηματιστήρια. Πιο συγκεκριμένα και λίγο μετά τις 14:00, ο DAX κέρδιζε 0,7%, ο FTSE 0,4% και 0,3% ο CAC. Περίπου την ίδια ώρα, οριακά υψηλότερα έδειχναν τα συμβόλαια των τριών κυριότερων αμερικανικών δεικτών στη Wall Street.

Στα καθ’ ημάς, ο Γενικός Δείκτης κρατούσε μεγάλο μέρος από τα αρχικά κέρδη, όπως και την επαφή με το υψηλό των 4.748,8 μονάδων.

Στο μέγιστο ημέρας αντιστοιχούσαν τιμές 42,02 ευρώ για τη μετοχή της Εθνικής, 31,54 ευρώ για τη Eurobank και 26,54 ευρώ για την Πειραιώς.

Φαίνεται, και από τεχνικής πλευράς, πως υπάρχουν παίκτες που προσβλέπουν σε συντήρηση της φοράς υψηλότερα των 2.535 - 2.540 μονάδων (όσον αφορά στον FTSE 20), ενισχύοντας προς αυτόν τον σκοπό τις θέσεις τους.

Δεν είναι τυχαίο πως στη μετοχή της Εθνικής οι συναλλαγές ξεπερνούσαν τα 25 εκατ. ευρώ, τα 7 εκατ. ευρώ στη μετοχή της Eurobank, ενώ προσέγγιζαν τα 6,5 εκατ. ευρώ περίπου για τη μετοχή της Πειραιώς.

Υψηλές συναλλαγές πραγματοποιούνταν σε Κύπρου, Marfin, ΟΤΕ, Alpha Bank και Ελληνική Τεχνοδομική.

Από το ευρύτερο... ταμπλό, η προνομιούχος της Μηχανικής κέρδιζε άλλο ένα 7,5%, φθάνοντας στα 4,40 ευρώ (πλησιάζοντας δηλαδή την τιμή της κοινής), συνεχίζονταν το ανοδικό σερί της Folli Follie, καθώς ξένοι ενίσχυαν τη θέση τους μετά την τελευταία ανάλυση της Goldman Sachs.

Θετικά διαμορφώνονταν μετοχές θυγατρικών εταιριών του ομίλου Βιοχάλκο, αλλά και οι Βάρδας, Παρνασσός, Mevaco και αρκετές ακόμη από αυτή την κατηγορία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v