Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντυπωσιακά κέρδη για ΕΤΕ - Eurobank

Αναμενόμενη ανοδική συνεδρίαση αναφορικά με το Γ.Δ και την υψηλή κεφαλαιοποίηση όμως η επιφυλακτικότητα που επικράτησε για ένα σημαντικό τμήμα του ταμπλό είχε ως αποτέλεσμα την έκδηλη υποαπόδοση του Small Cap. Tα μεγαλύτερα κέρδη για Eurobank και ΔΕΗ όμως την παράσταση έκλεψε η Εθνική.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Αναμενόμενη ανοδική συνεδρίαση με το Γ.Δ. να κινείται μόνιμα με θετικό πρόσημο βοηθούμενος κυρίως από δεικτοβαρείς τράπεζες και λίγες ακόμα μετοχές του FT 20, ενώ οι δημοπρασίες απέτρεψαν το ζητούμενο, δηλαδή το κλείσιμο υψηλότερο από το τεχνικό όροι των 4.701 μονάδων και το ψυχολογικό όριο των 4.700.

Από εκεί και χαμηλότερα η επιφυλακτικότητα ήταν σαφώς έκδηλη κάτι που επιβεβαιώνεται τόσο από την υποαπόδοση του Small Cap όσο και από την έλλειψη σημαντικού αριθμού ημερήσιων πρωταγωνιστών και μάλιστα με ακραίες διακυμάνσεις.

Τεχνικά και αναφορικά με τον FT 20 οι επόμενες αντιστάσεις είναι στις 2.522-25 μονάδες και 2.537-45 μονάδες. Τρία κλεισίματα υψηλότερα των 2.545 μονάδων επιτρε΄ποιυν την επιστροφή τουλάχιστον της αισιοδοξίας όσον αφορά την βραχυπρόθεσμη τάση. Αντίθετα οι πρώτες στηρίξεις βρίσκονται στις 2.503-00 και 2.489-84 μονάδες.

Αναφορικά με τις μετοχές του FT 20 τα μεγαλύτερη κέρδη για την Eurobank (4%), σημαντική ανοδική αντίδραση αγνώστου διαρκείας για τη ΔΕΗ (3,34%) όμως την παράσταση έκλεψε η μετοχή της Εθνικής (3,74%) η οποία μεταξύ άλλων δεν ”απειλείται” με άμεση αποκοπή μερισμάτων.

Από εκεί και πέρα κέρδη μεγαλύτερα του 2% και συνέχεια της χθεσινής ανόδου για Folli, αξιοσημείωτα κέρδη για Τιτάνα, Intralot, ΕΛΠΕ, Πειραιώς, θετική μεταβολή για Alpha Bank, 3Ε, ΕΛΤΕΧ, Motor Oil και αμετάβλητη η Βιοχάλκο. Αντίθετα απώλειες μεγαλύτερες του 2% και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας για τον ΟΠΑΠ, αξιοσημείωτες παώλειες για ΑΤΕ, Τράπεζα Κύπρου, ΤΤ και αρνητική μεταβολή για Εμπορική, ΟΤΕ.

Ο Γ.Δ κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο σε ένα εύρος περίπου 30 μονάδων (χαμηλό ημέρας 4.675,58, υψηλό 4.705,28), και έκλεισε στις 4.695,77 με κέρδη 0,99%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 318 εκατ. εκ των οποίων τα 41,4 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Ανοδική συνεδρίαση με μείωση των συναλλαγών και στα παράγωγα με τα ΣΜΕ της υψηλής να κερδίζουν όσα και ο δείκτης στην υποκείμενη διατηρώντας τις υπάρχουσες υποτιμήσεις.

Με δεδομένα τα κέρδη του Γ.Δ. και αν δεν υπήρχε επιφυλακτικότητα θα μπορούσε να ήταν και καλύτερη η τελική εικόνα με 159 ανοδικές και 89 πτωτικές όμως μόλις 6 τίτλοι κατέγραψαν άνοδο μεγαλύτερη του 6%.

Αναφορικά με τους λίγους σημαντικά θετικούς πρωταγωνιστές ξεχώρισε η ΕΛΙΝΟΙΛ λόγω του ξαφνικού αγοραστικού ενδιαφέροντος προς το τέλος της συνεδρίασης όπως και η Proton εν μέσω φημών για σημαντικές εξελίξεις, η αλλαγή κατηγορίας έφερε αγοραστικό ενδιαφέρον για την ΕΥΑΘ, συνέχισε την κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα η NEXANS, ενώ κινητικότητα επέδειξαν ΔΑΙΟΣ, Δρομέας, Veterin, Firgoglass, Sciens, Καλπίνης και Kleeman.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v