Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τηλεπικοινωνίες- Βιοχάλκο στο τιμόνι της ανόδου

Καλύτερα από τις αρχικές προσδοκίες εξελίσσεται μέχρι στιγμής η συνεδρίαση της Σοφοκλέους, καθώς σε αντίθεση με τις αμέσως προηγούμενες αρκετοί δεικτοβαρείς τίτλοι επιδεικνύουν σαφώς θετικότερες διαθέσεις, ενώ ξεχωρίζουν Folli Follie, Βιοχάλκο και Εθνική Τράπεζα. Τεχνικά παραμένει ζητούμενο το κλείσιμο του Γ.Δ. υψηλότερα των 4.674 μονάδων.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Καλύτερα από ό,τι αρχικά αναμενόταν δείχνει να εξελίσσεται μέχρι στιγμής η συνεδρίαση, εν μέσω θετικής εικόνας των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς αρκετοί δεικτοβαρείς τίτλοι, σε αντίθεση με τις αμέσως προηγούμενες συνεδριάσεις, δείχνουν σήμερα και μέχρι στιγμής θετικότερες διαθέσεις.

Έτσι, με κέρδη μεγαλύτερα των 5 ποσοστιαίων μονάδων κινείται ο τίτλος της Folli Follie (εν μέσω φημών για επικείμενη έκθεση από μεγάλο διεθνή οίκο που αναβαθμίζει ουσιαστικά την τιμή–στόχο), μία ακόμη θετική συνεδρίαση για κέρδη μεγαλύτερα των 3 ποσοστιαίων μονάδων για Βιοχάλκο, κέρδη μεγαλύτερα του 2% για την ΕΤΕ, ενώ αξιοσημείωτα κέρδη για Cosmote, OTE, ΔΕΗ, Τιτάνα και Τρ. Κύπρου.

Αντίθετα, από τους υπόλοιπους τίτλους του FTSE με απώλειες που όμως δεν ξεπερνούν το 1% κινούνται οι ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ και Motor Oil.

Ο Γ.Δ. κινείται μέχρι στιγμής σε ένα εύρος 22 μονάδων (χαμηλό ημέρας 4.652,9 μ. και υψηλό 4.674,42 μ.) και λίγο πριν συμπληρωθεί μία ώρα συνεδρίασης βρίσκεται πολύ κοντά στα υψηλά, και συγκεκριμένα στις 4.673,96 μονάδες με κέρδη 1,04%, ενώ η μικτή αξία συναλλαγών ξεπερνά τα 72 εκατ. ευρώ.

Από εκεί και χαμηλότερα συνεχίζεται το επιλεκτικό ενδιαφέρον σε τίτλους μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης, όπου για μία ακόμη συνεδρίαση οι θυγατρικές του ομίλου Βιοχάλκο αποσπούν τη μερίδα του λέοντος με σημαντικότερη κινητικότητα να συγκεντρώνεται σε ΣΙΔΜΑ, Ελληνικά Καλώδια και ΕΤΕΜ, ενώ από τις υπόλοιπες επιμέρους μετοχές μία ακόμη συνεδρίαση ιδιαίτερα υψηλών κερδών για τον Επίλεκτο, μετά την είδηση ότι υπέβαλε στη ΡΑΕ αίτηση για έκδοση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, προσπάθεια για κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα για τον Καρδασιλάρη, μία ακόμη θετική συνεδρίαση για τη Nexans, ενώ αξιοσημείωτη κινητικότητα μέχρι στιγμής παρουσιάζουν Μινωικές Γραμμές, ΑΒΑΞ και Μουζάκης.

Τεχνικά ζητούμενο για το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης είναι ο δείκτης να βρεθεί υψηλότερα των 4.674 μονάδων, κάτι που μπορεί υπό προϋποθέσεις να επιτρέψει την επιστροφή τουλάχιστον της συγκρατημένης αισιοδοξίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v