Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάμε σε εορταστική ραστώνη;

Ολοκληρώθηκε η ανακοίνωση αποτελεσμάτων του 2006 από τις εισηγμένες και η Σοφοκλέους καλείται να επιβραβεύσει όσες εταιρίες διακρίθηκαν ή εξέπληξαν θετικά. Πιθανότερο σενάριο η σταδιακή μείωση της καθαρής αξίας συναλλαγών εν μέσω και επικείμενης εορταστικής ραστώνης, ενώ ασαφής παραμένει η τάση των περισσότερων δεικτοβαρών τίτλων, αλλά και των διεθνών αγορών.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Σε εβδομάδα μειωμένων συνεδριάσεων και πιθανής σταδιακής μείωσης της καθαρής αξίας συναλλαγών εισέρχεται η Σοφοκλέους (καθώς συμπίπτει το Πάσχα των καθολικών και των ορθοδόξων), η οποία πλέον καλείται να τιμολογήσει τα αποτελέσματα χρήσεως 2006 που ανακοίνωσαν οι εισηγμένες και αν παραμένει αγορά με σχετικά αντανακλαστικά, να επιβραβεύσει όσους διακρίθηκαν ή όσους εξέπληξαν θετικά.

Επειδή όσοι δραστηριοποιούνται στην υψηλή κεφαλαιοποίηση κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις δείχνουν να αλλάζουν άποψη, ανάλογα με την τάση της αγοράς, και οι περισσότεροι δεικτοβαρείς τίτλοι εναλλάσσουν πρόσημα σχεδόν επί καθημερινής βάσεως (πλην της μετοχής της ΔΕΗ η οποία φαίνεται να έχει αποκτήσει επιταχυνόμενη πτωτική τάση), το όποιο ενδιαφέρον αναμένεται να επικεντρωθεί σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, όπου κυριότερο χαρακτηριστικό πιθανότατα θα είναι οι αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων.

Μικτή φαίνεται η εικόνα και στις διεθνείς αγορές, με τη Wall Street την Παρασκευή να κλείνει περίπου σταθεροποιητικά, καθώς τα απρόσμενα θετικά νέα από πλευράς macro έδειξαν να αντιπαρατίθενται με τη συνεχιζόμενη άνοδο των τιμών του πετρελαίου (εν μέσω γεωπολιτικών ανησυχιών), αλλά και την είδηση για επικείμενη νέα φορολόγηση στα εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα, που δημιούργησε έντονες ανησυχίες όσον αφορά σε περαιτέρω κινεζικές τοποθετήσεις στα αμερικανικά ομόλογα, ενώ με σημαντικές απώλειες έκλεισαν σήμερα τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια.

Τεχνικά, η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας που έληξε αλλά και οι αμέσως προηγούμενες δεν έχουν προσθέσει κάτι και δεν πρόκειται να προσθέσουν αν ο Γενικός Δείκτης δεν επιτύχει κλείσιμο υψηλότερα των 4.750-4.775 μονάδων, με ενδιάμεσες αντιστάσεις στις 4.664-4.675 και 4.708 μονάδες. Αντίθετα, αν επικρατήσουν πτωτικές διαθέσεις, οι στηρίξεις στις 4.629-4.596 και 4.582-70 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v