Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αγοραστές ”κάνουν παιχνίδι”

Οι αγοραστές είχαν τον πρώτο λόγο από την αρχή της συνεδρίασης. Στοχοθέτησαν υψηλότερα τις τιμές σε Εθνική, Eurobank, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, ”τραβώντας” τον FTSE 20 μέχρι και 0,80% υψηλότερα. Στο περίπου 2 προς 1 η αναλογία ανοδικών προς καθοδικές μετοχές, με τη ΜΕΤΚΑ, θυγατρικές του ομίλου Βιοχάλκο και τίτλους συγκεκριμένων εισηγμένων να συγκεντρώνουν τη μερίδα του λέοντος του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ευτυχώς, λογικότερες και ψυχραιμότερες δυνάμεις επικρατούν από την αρχή της συνεδρίασης. Με το άνοιγμα δόθηκαν εντολές αγοράς σε υψηλότερες τιμές τόσο στη μετοχή της Εθνικής (39,98 ευρώ) και της Eurobank (30,18 ευρώ), όσο και σε ΟΠΑΠ (28,70 ευρώ) και ΟΤΕ (20,40 ευρώ).

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διαμορφωθούν ανοδικά βασικοί δείκτες και μετοχές, περνώντας ένα πιο αισιόδοξο μήνυμα στην αγορά, ενώ μετά τα πρώτα 15-20 λεπτά συνεδρίασης οι συναλλαγές προσέγγιζαν τα 30 εκατ. ευρώ.

Έτσι, με το μήνυμα να περνά στην αγορά, ”λύθηκαν τα χέρια” ορισμένων παικτών που ακολούθησαν δίνοντας υψηλότερες τιμές σε ΜΕΤΚΑ, ΕΤΕΜ, Ελληνική Τεχνοδομική, Σιδενόρ, Ρόκα, Intracom και σε ορισμένους ακόμη τίτλους.

Η σχέση ανοδικών προς καθοδικές ισορρόπησε στο περίπου 2 προς 1, με ορισμένες μετοχές από τη χαμηλότερη αποτίμηση (Δρομέας, Νεώριο, Interfish, Cyclon, ΝΕΛ, Altec) να συγκεντρώνουν ικανοποιητικό μέρος συναλλαγών.

Μετά τα πρώτα 25-35 λεπτά της συνεδρίασης η αγορά ισορροπούσε μεταξύ 4.630 - 4.640 μονάδων (με μέγιστη στις 4.644,7 μονάδες), με τον FTSE 20 να κερδίζει 0,7% (2.483 μονάδες), τον FTSEM 40 να κερδίζει 0,55% και τον FTSES 80 υψηλότερα κατά 0,48%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v