Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατοχυρώνουν τα κέρδη της αντίδρασης

Η κατοχύρωση σημαντικών υπεραξιών μετά το τελευταίο ανοδικό ”σερί” βασικών δεικτών και μετοχών, όπως και η σημαντική πίεση στη μετοχή της ΔΕΗ οδηγούν την αγορά και πάλι χαμηλότερα των 4.700 μονάδων. Στο περίπου 1 προς 4 η αναλογία ανοδικών προς καθοδικές μετοχές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κατοχύρωση υπεραξιών στη Σοφοκλέους, αν και τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια διαμορφώνονταν (περίπου στις 11:00) ανοδικά.

Μεγαλύτερης έκτασης κατοχύρωση θέσεων σημειωνόταν στη μετοχή του ΟΤΕ, αφού μετά τη χθεσινή υπεραντίδραση μόνο στα πρώτα 30 λεπτά της σημερινής συνεδρίασης οι συναλλαγές ξεπερνούσαν τα 6,7 εκατ. ευρώ.

Ανάλογες κινήσεις σημειώνονταν στη μετοχή της Εθνικής (συναλλαγές περίπου 6 εκατ. ευρώ) και της Alpha Bank (περίπου 2,5 εκατ. ευρώ).

Ο Γενικός και οι βασικοί δείκτες διαμορφώνονταν αρνητικά, με την αγορά να υποχωρεί και πάλι χαμηλότερα των 4.700 μονάδων, χάνοντας περίπου 0,7%, καθώς ο FTSE 20 έχανε 0,69%, έναντι απωλειών 0,17% του FTSEM 40.

Από πλευράς συναλλαγών, ξεχώριζαν ΟΠΑΠ, Eurobank, Πειραιώς, ενώ η μετοχή της ΔΕΗ μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δέχεται ένα ισχυρό ”ράπισμα” μέχρι και 2,3% χαμηλότερα, προς τα 19,78 ευρώ.

Αντιθέτως, η διόρθωση και η κατοχύρωση θέσεων δεν φαίνεται να ”σκιάζει” το δεύτερο ισχυρό χαρτί του ομίλου Βιοχάλκο, τη Σιδενόρ.

Στη μετοχή της Σιδενόρ είχαν πραγματοποιηθεί συναλλαγές αξίας περίπου 1 εκατ. ευρώ, μέχρι τα 14,6 ευρώ.

Από το υπόλοιπο της αγοράς, η σχέση ανοδικών προς καθοδικές διαμορφωνόταν στο περίπου 1 προς 4, ενώ για περίπου 40 μετοχές καταγράφονταν κέρδη.

Μεταξύ των μετοχών με την υψηλότερη απόδοση ξεχώριζαν οι Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες (στο 1,26 ευρώ), Σωληνουργεία Κορίνθου (στα 5,42 ευρώ), Vivartia (στα 15,92 ευρώ) και ακολουθούσαν Fieratex, Βαρβαρέσος, Aspis Bank, ΟΛΠ, Jumbo, ΝΕΛ, Γρηγόρης, Profile, ΔΟΛ, Sprider και Άττικα Συμμετοχών (προς τα 4,5 ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v