Ο Τύπος της Τρίτης

Οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ από την 1η Απριλίου, τα σχέδια της ΜΡΒ σχετικά με επέκταση σε Ρωσία, Βουλγαρία, Μ.Ανατολή και σε ό,τι αφορά την Τράπεζα Κύπρου και η εξαγορά αμερικανικής εταιρίας από την Τιτάν είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Ο Τύπος της Τρίτης

ΔΕΗ: Την αύξηση των βιομηχανικών τιμολογίων ρεύματος κατά 4% από 1η Απριλίου (ημερήσια και νυχτερινά), την αύξηση των νυχτερινών τιμολογίων (οικιακά) κατά 5%, την αύξηση του κόστους των νέων συνδέσεων κατά 15% και την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της αέργου ισχύος για πελάτες μέσης και υψηλής τάσης που μπορεί να επιφέρει αύξηση έως και 3% σε σχέση με το παλαιό σύστημα ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης.

ΜΡΒ: Παρουσία και στις αγορές της Ρωσίας και της Βουλγαρίας πρόκειται να αποκτήσει σύντομα η Marfin Popular Bank, ενώ αμέσως μετά στόχος είναι να επιχειρηθεί γεωγραφική επέκταση σε επιλεγμένες χώρες της Μέσης Ανατολής και της Λεκάνης της Μεσογείου, αναφέρει η ”Ημερησία”, επικαλούμενη δηλώσεις του κ. Α. Βγενόπουλου από τη Θεσσαλονίκη. Ταυτόχρονα, προετοιμάζεται ο σχεδιασμός για την Τράπεζα Κύπρου, η αύξηση κεφαλαίου της Marfin Investment Group και η ”τοποθέτηση” της τράπεζας σε ενδεχόμενες ανακατατάξεις στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Τιτάν: Την εξαγορά της αμερικανικής εταιρίας S&W ανακοίνωσε η διοίκηση της Τιτάν, κίνηση που εντάσσεται στη στρατηγική καθετοποίησης του ομίλου στον κλάδο σκυροδέματος και επιταχύνει σημαντικά την υλοποίηση του προγράμματος επέκτασής του στη βόρεια Καρολίνα. Το τίμημα ανέρχεται σε 235 εκατ. δολάρια πλέον των κεφαλαίων κίνησης και λοιπών προσαρμογών μετρητοίς, για την εξαγορά του 100% της επιχείρησης.

ΕΥΑΘ: Μετά τις εκλογές στη χώρα μας αναμένεται να πραγματοποιηθεί το deal μεταξύ Suez και ΕΥΑΘ, αναφέρει η ”Ημερησία”.

Κορρές: Μεταξύ 6-7,2 ευρώ ανά μετοχή ορίζεται το εύρος διακύμανσης της δημόσιας εγγραφής της Κορρές, όπως αναφέρεται σε σχετική της ανακοίνωση. Η δημόσια εγγραφή αρχίζει σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 29 Μαρτίου, ενώ η μετοχή θα κάνει πρεμιέρα στο ταμπλό στις 12 Απριλίου.

Alpha Ασφαλιστική: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των μετοχών της Alpha Ασφαλιστικής στην ΑΧΑ από την Alpha Bank, έναντι τιμήματος 255 εκατ. ευρώ, ενώ υπεγράφη και τέθηκε σε εφαρμογή η συμφωνία για τη μακροχρόνια αποκλειστική συνεργασία των δύο μερών στη διάθεση ασφαλιστικών προϊόντων της ΑΧΑ μέσω του δικτύου καταστημάτων της ελληνικής τράπεζας.

Γαλακτοβιομηχανία: Η γαλακτοβιομηχανία ΦΑΓΕ και ο κλαδικός σύνδεσμος ΣΕΒΓΑΠ υπέβαλαν αίτηση για την ανάληψη δεσμεύσεων έτσι ώστε η πρώτη να αναθεωρήσει την εμπορική πολιτική της και ο δεύτερος την κλαδική συμπεριφορά του, χωρίς όμως κανένα από τα δύο μέρη να αποδέχεται τις κατηγορίες που τους αποδίδει η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού για το καρτέλ γάλακτος.