Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι τράπεζες βάζουν ”πλάτη” στο Χ.Α.

Προς τις 4.675 μονάδες, αντιδρώντας κατά 0,45%, και με συναλλαγές περίπου 200 εκατ. ευρώ συνέχιζε περίπου στις 13:40 η Σοφοκλέους. Με ιδιαίτερα αυξημένες συναλλαγές και θετική μεταβολή για Eurobank, Alpha Bank, Εθνική, με συνολικότερη αντίδραση για τους ομίλους Μυτιληναίου, Βιοχάλκο και...επιβράβευση αρκετών εταιριών από τη μεσαία - χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σταθεροποιητικά έως και με οριακά κέρδη διαμορφωνόταν λίγο μετά τις 13:30 η τάση στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ανάλογη ήταν η τάση που διαμορφωνόταν και στη Σοφοκλέους, καθώς ο Γενικός Δείκτης ενισχυόταν κατά 0,40%, προσεγγίζοντας τις 4.670 μονάδες.

Με συναλλαγές μάλλον μέτριες σε σύγκριση με αυτές των τελευταίων δύο ημερών, αλλά με μεγαλύτερη συγκέντρωση σε τραπεζικούς τίτλους και μετοχές συγκεκριμένων εταιριών.

Για παράδειγμα, στις μετοχές της Alpha Bank και της Eurobank παρέμενε αμείωτη η τάση που είχε διαμορφωθεί από την αρχή της συνεδρίασης, με τον τζίρο συγκριτικά μεγαλύτερο από εκείνον της Εθνικής.

Στην Alpha Bank, μάλιστα, με συναλλαγές περίπου 1 εκατ. τεμαχίων, καταγραφόταν υψηλή τιμή, όπως επίσης και στη Eurobank.

Υψηλές συναλλαγές σημειώνονταν και στις μετοχές του ΟΠΑΠ και της Πειραιώς, σταδιακά στην Εθνική και σε μετοχές του Mid 40.

Αυξημένη εμπορευσιμότητα για τις μετοχές των ομίλων Βιοχάλκο και Μυτιληναίου, με συνολικότερα ανοδική αντίδραση τόσο για τις μητρικές όσο και για τις θυγατρικές.

Από πλευράς κερδών, Μηχανική, SingularLogic (εκτός επιτήρησης η εταιρία), Μπήτρος, Nexans, Σάνυο, Σελόντα, Φουρλής και αρκετές ακόμη προσέφεραν ικανοποιητική απόδοση.

Στις 13:40, με συναλλαγές περίπου 200 εκατ. ευρώ ο Γενικός Δείκτης με αιχμές τις τράπεζες κέρδιζε 0,45%, ενώ προσέγγιζε τις 4.675 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v