Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε... ευρωπαϊκό ρυθμό η άνοδος της Σοφοκλέους

Τον ρυθμό των ξένων αγορών ακολουθεί και η Σοφοκλέους, με τις τραπεζικές μετοχές να έχουν τον πρώτο λόγο στην ανοδική αντίδραση. Υψηλότερα των 41 ευρώ η Εθνική, πάνω από τα 23 ευρώ η Alpha Bank, με σημαντικά κέρδη Πειραιώς και Eurobank. Σε θετικό έδαφος η πλειονότητα των μετοχών, με τα μεγαλύτερα ποσοστά μεταβολής να σημειώνονται κυρίως σε τίτλους εταιριών μεσαίας - χαμηλότερης αποτίμησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με Alpha Bank, Πειραιώς, αλλά και Εθνική, Eurobank, Αγροτική και Κύπρου ο FTSE 20 ξεπερνά και πάλι τις 2.500 μονάδες. Με τζίρο μεγαλύτερο, περισσότερο από κάθε άλλη συνεδρίαση τις τελευταίες ημέρες, καθώς στις 11:05 προσέγγιζε τα 80 εκατ. ευρώ.

Από αυτά, περίπου τα μισά αφορούσαν σε συναλλαγές μετοχών του FTSE 20, και συγκεκριμένα σε Εθνική, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς και Cosmote.

Ο Γενικός Δείκτης αντιδρούσε κατά 1,4%, ακολουθώντας τον βηματισμό των ξένων χρηματιστηρίων και τους αγοραστές να φθάνουν προς τα 41,2 ευρώ της Εθνικής, προς τα 29,90 ευρώ της Eurobank και πολύ κοντά στα 23 ευρώ για τη μετοχή της Alpha Bank.

Με την υψηλή κεφαλαιοποίηση να κινείται σε αυτόν τον ρυθμό, ήταν θέμα χρόνου να ανταποκριθεί ένα μεγάλο μέρος της αγοράς, που ούτως ή άλλως εμφάνισε συγκριτικά καλύτερη απόδοση από την αρχή του μήνα.

Για μετοχές εταιριών χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης (Quality, Βαρβαρέσος) καταγραφόταν απόδοση μέχρι και 11%, ενώ με αυξημένες συναλλαγές συνεχιζόταν η ανοδική φορά της Sprider προς τα 8 ευρώ, της Σιδενόρ προς τα 13,82 ευρώ, του Καλπίνη προς τα 4,72 ευρώ, των Ελληνικών Καλωδίων προς τα 4,92 ευρώ, της Χαλκόρ προς τα 5,74 ευρώ και της J&P Άβαξ προς τα 6,92 ευρώ.

Υψηλότερες τιμές διαμορφώνονταν στα 14 ευρώ για τη μετοχή της Lamda Development, προς το 1,78 ευρώ για τη Cyclon, υψηλότερα και πάλι των 5 ευρώ για την Audiovisual, στα 6 ευρώ για τη ΣΙΔΜΑ και προς τα 3,90 ευρώ για την ΕΛΒΑΛ.

Στις 11:10 ο Γενικός Δείκτης διαμορφωνόταν στις 4.642 μονάδες, δηλαδή πολύ κοντά στο μέχρι στιγμής υψηλό ημέρας των 4.649,5 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v