Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Πώς είδαν τα μεγέθη 2006 οι αναλυτές (upd)

Τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ για το 2006 ευθυγραμμίστηκαν σε γενικές γραμμές με τις εκτιμήσεις, επισημαίνει η πλειονότητα των αναλυτών. ”Λογικά” τα χαρακτηρίζει η Credit Suisse, ενώ η Marfin-Egnatia αναφέρει ότι δεν αναμένει να επηρεάσουν την πορεία της μετοχής. Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, ο ΟΠΑΠ παραμένει μια αμιγώς αμυντική επενδυτική επιλογή με μερισματική απόδοση 6% - 7%.

ΟΠΑΠ: Πώς είδαν τα μεγέθη 2006 οι αναλυτές (upd)
Τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ για το 2006 ευθυγραμμίστηκαν σε γενικές γραμμές με τις εκτιμήσεις, επισημαίνει η πλειονότητα των αναλυτών.

Τα τελικά αποτελέσματα του ΟΠΑΠ ευθυγραμμίστηκαν με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις, επισημαίνει η Morgan Stanley, η οποία αναφέρει ότι οι προοπτικές του είναι αισιόδοξες και η μετοχή φαίνεται ακόμη φθηνή.

Η Merrill Lynch επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ διαμορφώθηκαν ελαφρώς υψηλότερα των δικών της εκτιμήσεων και οριακά υψηλότερα των συγκλινουσών προβλέψεων.

Ωστόσο, ο διεθνής οίκος προβλέπει ότι το ποσοστό διανομής κερδών στους παίκτες του Πάμε Στοίχημα αυξήθηκε σε 66,8% από 62,7% το 2005. H ML προβλέπει ότι αυτό το ποσοστό θα ενισχυθεί στο 67% το 2007 ενώ προειδοποιεί ότι εάν ενισχυθεί περαιτέρω προς το 70%, η πρόβλεψή της για τα κέρδη ανά μετοχή του Οργανισμού ενδέχεται να μειωθεί έως και 15%. H θέση της για τη μετοχή παραμένει ”neutral”.

Η Morgan Stanley εκτιμά ότι η αγορά υποτιμά την κλίμακα των περικοπών κόστους από την ανάληψη του risk management του Πάμε Στοίχημα από τον ίδιο τον ΟΠΑΠ. Η θέση του διεθνούς οίκου παραμένει ”overweight”.

”Λογικά” χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ η Credit Suisse στο πρωινό της report, με πολύ καλή απόδοση του παιχνιδιού ΚΙΝΟ και ενθαρρυντικά σχόλια για τη μέχρι στιγμής λειτουργία του Πάμε Στοίχημα.

Ο διεθνής οίκος τονίζει ότι τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου του ΟΠΑΠ ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις. Διατηρεί σύσταση ”neutral” με τιμή στόχο στα 29 ευρώ.

Η Citigroup επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ στο δ’ τρίμηνο ήταν ”καλά” ενώ σε έκθεσή της μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, αναφέρει ότι διατηρεί την τιμή στόχο των 30 ευρώ, τη σύσταση ”hold/high risk” αλλά και την πρόβλεψη για κέρδη ανά μετοχή της τάξεως των 1,77 ευρώ για το 2007.

Η Marfin-Egnatia σχολιάζει πως τα αποτελέσματα 2006 του οργανισμού ευθυγραμμίστηκαν με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις και δεν αναμένει να επηρεάσουν την πορεία της μετοχής.

Χαμηλότερα των προβλέψεων κατά 7% χαρακτηρίζει τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ η Alpha Finance, καθώς οι πωλήσεις στο Πάμε Στοίχημα και το Τζόκερ ήταν χαμηλότερες των προβλέψεων στο δ’ τρίμηνο. Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, ο ΟΠΑΠ παραμένει μια αμιγώς αμυντική επενδυτική επιλογή με μερισματική απόδοση 6% - 7%.

Οριακά χαμηλότερα των εκτιμήσεών της διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ, τονίζει η Π&Κ, αναφέροντας ότι δεν αναμένεται να προχωρήσει σε σημαντική αλλαγή των προβλέψεών της ή σε αλλαγή της σύστασης ”overweight”.

Η Proton Bank επισημαίνει ότι τα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν τους αναλυτές στο σημερινό conference call είναι η πορεία του Πάμε Στοίχημα έως τον Φεβρουάριο, η διαδικασία ανάληψης της πλήρους λειτουργίας του Στοιχήματος, αλλά και οι εξελίξεις αναφορικά με τη σύμβαση για την αναβάθμιση των συστημάτων πληροφορικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v