Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ για τη χρήση 2006, η απόφαση της ΕΤΕ για τιτλοποίηση μεγάλων επιχειρηματικών δανείων, οι δηλώσεις στελέχους της HSBC ότι η Alpha Bank μπορεί να αποτελέσει στόχο εξαγοράς της, η ενδεχόμενη συγχώνευση των εταιριών Μυτιληναίος - Αλουμίνιον της Ελλάδος και οι εξελίξεις στο θέμα των επενδύσεων των ασφαλιστικών ταμείων είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ για τη χρήση 2006, η απόφαση της ΕΤΕ για τιτλοποίηση μεγάλων επιχειρηματικών δανείων, οι δηλώσεις στελέχους της HSBC ότι η Alpha Bank μπορεί να αποτελέσει στόχο εξαγοράς της, η ενδεχόμενη συγχώνευση των εταιριών Μυτιληναίος - Αλουμίνιον της Ελλάδος και οι εξελίξεις στο θέμα των επενδύσεων των ασφαλιστικών ταμείων είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

ΟΠΑΠ: Στο ύψος των 509,8 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ το 2006, σημειώνοντας αύξηση 11,2% έναντι των κερδών του 2005. Η διοίκηση του οργανισμού θα προτείνει στην ετήσια γενική συνέλευση τη διανομή καθαρού μερίσματος 1,58 ευρώ ανά μετοχή, έναντι 1,42 ευρώ το 2005. Οι πωλήσεις του ΟΠΑΠ το 2006 κατέγραψαν αύξηση 25,4% στα 4,633 δισ. ευρώ.

Εθνική Τράπεζα: Με στόχο την αποδοτικότερη αξιοποίηση του ενεργητικού της, η Εθνική Τράπεζα προχωράει στην τιτλοποίηση μεγάλων επιχειρηματικών δανείων ύψους 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την ”Καθημερινή”. Η τιτλοποίηση αφορά σε μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια ειδικού τύπου, τα οποία επιβαρύνουν την τράπεζα με υψηλές κεφαλαιακές απαιτήσεις.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, σύμφωνα με πληροφορίες τα κέρδη της Εθνικής αναμένεται να ανέλθουν σε 380-390 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2007, σημειώνοντας αύξηση 54% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2006.

Alpha Bank: Ο βρετανικός τραπεζικός όμιλος HSBC θα μπορούσε να υπολογίσει την εξαγορά μιας τράπεζας, όπως η ελληνική Alpha Bank, φέρεται να είπε στέλεχος της βρετανικής τράπεζας σε συνδρομητικό οικονομικό διαδικτυακό τόπο του εξωτερικού. Σύμφωνα με τον διαδικτυακό τόπο, η πηγή ανέφερε ότι η Alpha Bank πληροί τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει στόχο της HSBC, αναφέρει η ”Ελευθεροτυπία”.

Εν τω μεταξύ, στην κατάκτηση του 10% της ρουμανικής τραπεζικής αγοράς στοχεύει η Alpha Bank μέχρι το 2010, καθώς σκοπεύει και τα επόμενα χρόνια να διατηρήσει τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που κατέγραψε πέρυσι, σύμφωνα με δηλώσεις του executive president της Alpha Bank Romania, κ. Sergiu Oprescu. Για τη φετινή χρονιά προγραμματίζεται η λειτουργία ακόμη 40 - 50 νέων καταστημάτων.

Μυτιληναίος: Τις πληροφορίες περί συγχώνευσης της Μυτιληναίος με την Αλουμίνιον της Ελλάδος, υπό την προϋπόθεση ότι οι συζητήσεις με την ισπανική Endesa θα έχουν επιτυχή κατάληξη, φέρεται να επιβεβαίωσε χθες ο πρόεδρος του ομίλου Μυτιληναίος. Επίσης, ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος πιστεύεται ότι μίλησε σε μετόχους και για διπλή συγχώνευση, δηλαδή της Μυτιληναίος με την ΑτΕ και την Delta Project.

Κορρές: Την ερχόμενη Τρίτη ξεκινάει η δημόσια εγγραφή της εταιρίας Κορρές Φυσικά Προϊόντα στην κατηγορία Μεσαία και Μικρή Κεφαλαιοποίηση του Χ.Α., η οποία θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 29 Μαρτίου. Η επιχείρηση επιδιώκει να αντλήσει κεφάλαια που θα προσεγγίσουν τα 12 εκατ. ευρώ.

Revoil: Στην εξαγορά εταιρίας εμπορίας πετρελαιοειδών προσανατολίζεται η εισηγμένη Revoil, σύμφωνα με τον πρόεδρό της Ευάγγελο Ρούσο. Η αύξηση των μεριδίων της εταιρίας στην εγχώρια αγορά μέσω της εξαγοράς αποτελεί στρατηγικό στόχο, ο οποίος θα μπορούσε να υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, δήλωσε ο ίδιος μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ασφαλιστικά Ταμεία: Ζημίες ύψους 50 εκατ. ευρώ μετρούν ήδη τουλάχιστον 12 ασφαλιστικά ταμεία, οι διοικήσεις των οποίων επένδυσαν τα αποθεματικά τους σε ειδικά ομόλογα με υψηλό ρίσκο και μεγάλες προμήθειες, σύμφωνα με την ”Ημερησία”.

Γαλακτοβιομηχανία: Ανοίγει σήμερα η αυλαία της υπόθεσης του καρτέλ γάλακτος με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στην ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Ενώπιόν της θα βρεθούν οι εκπρόσωποι εννέα γαλακτοβιομηχανιών από τις 17 συνολικά επιχειρήσεις που εμπλέκονται στις παραβάσεις του δικαίου του ανταγωνισμού.

Σοφοκλέους: Η πλάγια πορεία του Γενικού Δείκτη και η δραστική μείωση του όγκου των συναλλαγών στη Σοφοκλέους κάθε άλλο παρά σημαίνει ότι η κινητικότητα μεταξύ των εισηγμένων εταιριών έχει κοπάσει, αναφέρει η εφημερίδα ”Μέτοχος” στο κεντρικό της άρθρο με τίτλο ”Σκληρές κόντρες στη Σοφοκλέους”. Σύμφωνα με αυτό, υπάρχουν πολλά ”ανοιχτά επιχειρηματικά μέτωπα” στα οποία οι βασικοί μέτοχοι δίνουν σήμερα σκληρές μάχες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v