Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε επιλεγμένες μετοχές το ενδιαφέρον

Μικτή τάση επικρατούσε για τις βασικές μετοχές του ASE-20, με επίκεντρο την Εθνική και δευτερευόντως Αγροτική και Alpha Bank. Συγκριτικά περισσότερες από ό,τι χθες αυτή την ώρα οι συναλλαγές, με περίπου 90 μετοχών την τιμή να διαμορφώνεται σε θετικό έδαφος. Κέρδη από το road show στο Μιλάνο για τον όμιλο της Μηχανικής. Ισχυρές πιέσεις στην Τ. Ολυμπιακή στον απόηχο της βουτιάς της Tousa στη Wall.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οι συγκριτικά περισσότερες από ό,τι χθες, στις 11, συναλλαγές είναι από τα ελάχιστα μέχρι στιγμής ενδιαφέροντα στοιχεία της συνεδρίασης.

Αναλογικά, ο υψηλότερος ο τζίρος στις μετοχές της Alpha Bank, Εθνικής και μέτρια σε Eurobank, Αγροτική συντηρούν τον ASE-20 κατά περίπου 0,4% υψηλότερα.

Με τον Γ.Δ. στην περιοχή των 4.565 μονάδων (0,30%) και για περίπου 90 μετοχές την τιμή να καταγράφεται θετική.

Κερδισμένος της παρουσίασης στο Μιλάνο, σε εκδήλωση του Citigroup, βγαίνει μέχρι στιγμής ο όμιλος της Μηχανικής.

Με αυξημένες συναλλαγές και σημαντική άνοδο της τιμής, τόσο για τη Βαλκάν προς τα 3,16 ευρώ, όσο και της Μηχανικής προς τα 5,36 ευρώ.

Με συναλλαγές που συνολικά προσέγγιζαν τις 900.000 ευρώ (στις 11:05).

Αυξημένες συναλλαγές και για την προνομιούχο, που ενισχυόταν κατά 3,2% προς τα 3,92 ευρώ.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Τεχνικής Ολυμπιακής υποχωρεί κατά 10%, στον απόηχο της διολίσθησης της αμερικανικής θυγατρικής TOUSA.

Στη μετοχή της Μοτοδυναμικής εντολές δίνονταν μέχρι και 3% υψηλότερα προς τα 5,62 ευρώ, ενώ προς τα 10,88 ευρώ διαμορφωνόταν η μετοχή της Probank με συγκριτικά περισσότερες συναλλαγές από ό,τι τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Με βάση τις συναλλαγές τους, σχετικό ενδιαφέρον εκδηλωνόταν για τον Κυριακίδη, καθώς συνεχιζόταν η αντίδραση προς τα 2,25 ευρώ, αλλά και της Σιδενόρ που κινείται από υψηλό σε υψηλό φθάνοντας πλέον προς τα 12,66 ευρώ.

Από τον όμιλο Μυτιληναίου, όπου οι επενδυτές αναμένουν τις εξελίξεις, η ΜΕΤΚΑ κέρδιζε έδαφος προς τα 11,20 ευρώ, η ΔΕΛΤΑ Project πιεζόταν μέχρι και 4% χαμηλότερα, η ομώνυμη μετοχή ενισχυόταν κατά 1,4% προς τα 36,30 ευρώ, ενώ το Αλουμίνιο παρέμενε σταθερό στα 14 ευρώ. Σήμερα άλλωστε το Αλουμίνιο πραγματοποιεί γενική συνέλευση για την ακύρωση ιδίων μετοχών σε ποσοστό 10% περίπου.

Μάλλον μέτριες συναλλαγές πραγματοποιούνταν επίσης στη Ridenco στο 1,18 ευρώ, στην Elton στο 1,29 ευρώ, στην Εverest υψηλότερα των 2 ευρώ και για ακόμη μία συνεδρίαση στη μετοχή της Autohellas στα 6 ευρώ πλέον.

Η μετοχή της Lavipharm διαμορφωνόταν στα 5,14 ευρώ, και της LAMDA Development, που παραμένει σε θετική τροχιά, στα 13,18 ευρώ.

Στις 11:05 ο Γ.Δ. διαμορφωνόταν κατά 0,18% υψηλότερα, λίγο χαμηλότερα των 4.560 μονάδων με τον SC-80 να γράφει οριακές απώλειες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v