Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν χθες για τις επενδύσεις των ασφαλιστικών ταμείων, οι εξελίξεις στον διαγωνισμό τεχνολογικής αναβάθμισης του ΟΠΑΠ και οι ζημίες που ανακοίνωσε για το 2006 η αμερικανική θυγατρική της Τεχνικής Ολυμπιακής, TOUSA, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Οι αποφάσεις που ελήφθησαν χθες για τις επενδύσεις των ασφαλιστικών ταμείων, οι εξελίξεις στον διαγωνισμό τεχνολογικής αναβάθμισης του ΟΠΑΠ και οι ζημίες που ανακοίνωσε για το 2006 η αμερικανική θυγατρική της Τεχνικής Ολυμπιακής, TOUSA, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Ασφαλιστικά Ταμεία: Τη διακοπή τουλάχιστον έως το τέλος του τρέχοντος έτους των επενδύσεων των ασφαλιστικών ταμείων σε παράγωγα ομολόγων, έως ότου αναμορφωθεί το σχετικό πλαίσιο επενδυτικής συμπεριφοράς τους, αποφάσισε η έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομίας. Επίσης, θα συσταθεί νέα επιτροπή στο υπουργείο Απασχόλησης, όπου και παραμένει η σχετική αρμοδιότητα, για να υποβάλει προτάσεις έως τον Ιούνιο, οι οποίες και αναμένεται να εφαρμοστούν πριν από το τέλος του 2007.

TOUSA: Ζημίες ύψους 201,2 εκατ. δολαρίων παρουσίασε το 2006 η αμερικανική θυγατρική της Τεχνικής Ολυμπιακής, TOUSΑ, έναντι καθαρών κερδών 218 εκατ. δολαρίων στην προηγούμενη χρήση. Τα αρνητικά αποτελέσματα συνδέονται με την κατάρρευση της κοινοπραξίας Transeastern, η οποία είχε δημιουργηθεί για την κατασκευή κατοικιών στη Φλόριδα.

ΟΠΑΠ: Με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι την Πέμπτη ενδέχεται να εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ η τεχνική αξιολόγηση του διαγωνισμού τεχνολογικής αναβάθμισης, ύψους 230 εκατ. ευρώ, η διοίκηση του οργανισμού δημοσιοποίησε χθες επιστολή προς την Intralot, σε απάντηση επιστολής της Intralot στην οποία αναφέρονταν αιτιάσεις για τη διαδικασία της τεχνικής αξιολόγησης.

Η Intralot, όπως αναφέρει το ”Βήμα”, κατέθεσε αγωγή με την οποία ζητά να ακυρωθούν ”λόγω ελλείψεων” οι τεχνικές προσφορές που υπέβαλαν οι εταιρίες G-Tech και Scientific Games στο πλαίσιο του διαγωνισμού.

Γαλακτοβιομηχανία: Αρχίζει αύριο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η εκδίκαση της υπόθεσης για το καρτέλ στο γάλα. Το κατηγορητήριο είναι βαρύ για 17 γαλακτοβιομηχανίες και σούπερ μάρκετ που λειτουργούσαν συνεννοημένα σε βάρος τόσο των γαλακτοπαραγωγών όσο και των καταναλωτών.

Ασφαλιστικές: Η Εθνική Ασφαλιστική, η Interamerican, η Ασπίς, η Commercial και η Intersalonica φέρονται, σύμφωνα με πληροφορίες, ως ασφαλιστικές εταιρίες που καρπώθηκαν τη μεταφορά εκατοντάδων χιλιάδων αυτοκινήτων της Εγνατίας Ασφαλιστικής και Le Monde, των οποίων η άδεια ανακλήθηκε, αναφέρει η ”Καθημερινή”.

Ελληνική Τεχνοδομική: Στο ύψος-ρεκόρ των 4 δισ. ευρώ έχει φθάσει το ανεκτέλεστο της ΕΛΤΕΧ, με το περιθώριο λειτουργικού κέρδους προ φόρων και τόκων να διαμορφώνεται στο 9%. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρίας, το 2006 τα έσοδα ήταν 695 εκατ. ευρώ, έναντι 582 εκατ. ευρώ το 2005 και τα καθαρά κέρδη 73 εκατ. ευρώ, όσα ήταν και στην προηγούμενη χρήση.

Eurobank: Στη short list για την εξαγορά του 74,43% της πολωνικής εταιρίας διαχείρισης πιστωτικών καρτών Polcard SA βρίσκεται ο όμιλος της Eurobank.

Γερμανός: Βασικό ”όχημα” για την επιτάχυνση του ρυθμού, αλλά και του βαθμού διείσδυσής της στην τηλεπικοινωνιακή αγορά της Ρουμανίας, επιδιώκει να καταστήσει την αλυσίδα λιανικής Γερμανός η Cosmote Romania. Σύμφωνα με την ”Ημερησία”, προβλέπεται η ενεργοποίηση περίπου 90 νέων καταστημάτων Γερμανός σε όλη τη ρουμανική επικράτεια μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Ανάλογο πλάνο επέκτασης της αλυσίδας θα εφαρμοστεί και στη Βουλγαρία, όπου προβλέπεται το άνοιγμα 18 νέων καταστημάτων.

Μεβγάλ: Επενδυτικό πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 18 εκατ. ευρώ για την τρέχουσα διετία προγραμματίζει η Μεβγάλ, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα, τα νέα προϊόντα με βάση το φρέσκο ελληνικό γάλα και στην ανάπτυξη στρατηγικών εμπορικών συνεργασιών με ευρωπαϊκές εταιρίας, σύμφωνα με το ”Κέρδος”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v