Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον ρυθμό των ευρωαγορών το Χ.Α.

Στον ρυθμό των ευρωπαϊκών αγορών κινείται η Σοφοκλέους με την ανοδική τάση να ενισχύεται, εν μέρει, μετά τις 14:00. Μάλλον μέτριες οι συναλλαγές, με το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου να επικεντρώνεται σε τραπεζικούς τίτλους και μετοχές εταιριών του ASE 20. Πλην περιορισμένων περιπτώσεων, με χαμηλό τζίρο ”μοχλεύεται” ένα ευρύτερο μέρος της αγοράς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αντιδρά σταδιακά μετά τις 14:00 η αγορά και αφού προηγουμένως είχε μεσολαβήσει ένα δίωρο διάστημα συσσώρευσης στην περιοχή των 4.540-4.545 μονάδων.

Από τεχνικής πλευράς, η εκ νέου αντίδραση για τον Γενικό Δείκτη (0,78%) πραγματοποιείται από βάση υψηλότερη εκείνης που είχε διαμορφωθεί στα πρώτα 30-35 λεπτά της συνεδρίασης.

Πραγματοποιείται δε με συναλλαγές αξίας περίπου 150 εκατ. ευρώ και με τον τζίρο να επικεντρώνεται σε τραπεζικούς τίτλους και μετοχές του ASE 20.

Η μέχρι στιγμής εικόνα των βασικών δεικτών παραπέμπει περισσότερο σε μια τεχνικής μορφής συντήρηση της ανοδικής φοράς, που κατά κύριο λόγο βοηθείται από το κλίμα που διαμορφώνεται στα ξένα χρηματιστήρια.

Είναι ενδεικτικό πως περίπου στις 14:20, ο DAX ενισχυόταν κατά 0,7%, ο CAC κατά 0,90% και ο FTSE κατά 0,5%.

Από τον τραπεζικό κλάδο παρατηρείται μια συνολικότερη αντίδραση με αιχμή τις Eurobank, Εθνική, Αγροτική αλλά και Alpha Bank, Κύπρου, MPB.

Θετική τάση διαμορφώνεται και για άλλες μετοχές του ASE 20, καθώς υψηλότερα διαμορφώνονται Τιτάν, Intralot, Βιοχάλκο, με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές.

Ικανοποιητική χαρακτηρίζεται, σε γενικές γραμμές, η εικόνα για ένα ευρύτερο μέρος της αγοράς, αν και οι συναλλαγές σε μετοχές εταιριών μεσαίας - χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης που υπεραποδίδουν μπορεί να θεωρηθούν μάλλον μέτριες.

Είναι ενδεικτικό πως οι μετοχές εταιριών όπως ΑΕΓΕΚ, ΕΒΙΚ, Lamda Detergent, Lannet και ορισμένες ακόμη είναι από τις λίγες όπου πραγματοποιούνται σημαντικές συναλλαγές τα τελευταία 15-20 λεπτά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v