Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Οι εξελίξεις στο θέμα των επενδύσεων των ασφαλιστικών ταμείων, οι αλλαγές στον κανονισμό του χρηματιστηρίου, ιδιαίτερα όσον αφορά στις επιτηρήσεις, καθώς και τα σχέδια της κυβέρνησης για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Οι εξελίξεις στο θέμα των επενδύσεων των ασφαλιστικών ταμείων, οι αλλαγές στον κανονισμό του χρηματιστηρίου, ιδιαίτερα όσον αφορά στις επιτηρήσεις, καθώς και τα σχέδια της κυβέρνησης για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Ασφαλιστικά Ταμεία: Αλλαγές στην επενδυτική πολιτική και πρακτική των ασφαλιστικών ταμείων αποφασίζονται αύριο σε έκτακτη σύσκεψη που συγκαλεί ο υπουργός Οικονομίας, με συμμετοχή του υπουργού Απασχόλησης, κ. Σ. Τσιτουρίδη, του διοικητή της ΤτΕ, κ. Ν. Γκαργκάνα, και του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κ. Α. Πιλάβιου. Συνεχίστηκε πάντως και χθες η ανταλλαγή ”πυρών” μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το ομόλογο των 300 εκατ. ευρώ.

Σοφοκλέους: Σημαντικές μεταβολές στον κανονισμό του χρηματιστηρίου ετοιμάζουν οι αρμόδιες αρχές εν όψει της εφαρμογής της Κοινοτικής Οδηγίας MIDIF. Κατά τα πρότυπα που ισχύουν στο εξωτερικό, οι επιτηρήσεις μετοχών στο ελληνικό χρηματιστήριο θα γίνονται εφεξής με ελαστικότερα κριτήρια, ενώ πρόθεση των αρχών είναι να εξαιρεθούν οι τίτλοι υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Μετά το Πάσχα προγραμματίζει η κυβέρνηση το placement του Τ.Τ. υπό την προϋπόθεση ότι το κλίμα στις αγορές θα έχει βελτιωθεί, γράφει η ”Ημερησία”. Με εισήγησή του στον υπουργό Οικονομίας, ο επικεφαλής του Τ.Τ., κ. Π. Τσουπίδης, ζητά να μειωθεί το ποσοστό του Δημοσίου κάτω από το 50%.

ΟΤΕ: Μεγαλώνει σταδιακά η ”πίτα” των ανταγωνιστών του ΟΤΕ με όλες τις απόψεις να συνηγορούν υπέρ του περαιτέρω περιορισμού του μεριδίου που ελέγχει σήμερα ο Οργανισμός στις υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας. Σύμφωνα με την ”Ελευθεροτυπία”, σήμερα οι εναλλακτικοί πάροχοι έχουν αποσπάσει από τον ΟΤΕ το 25% - 26% της αγοράς (χωρίς να περιλαμβάνονται οι κλήσεις για πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω του απλού τηλεφωνικού δικτύου) και έως το 2009 αναμένεται να έχουν αποσπάσει από τον ΟΤΕ επιπλέον ποσοστό της τάξης του 10%.

Εισηγμένες: Ρεκόρ κερδοφορίας σημείωσαν το 2006 οι εισηγμένες επιχειρήσεις. Όπως αναφέρει σε σχετικό άρθρο της η ”Ημερησία”, με πρωταγωνιστή τον τραπεζικό κλάδο, τα κέρδη του οποίου ανήλθαν σε 2,9 δισ. ευρώ, οι 100 επιχειρήσεις που δημοσίευσαν έως τώρα λογιστικές καταστάσεις αύξησαν την κερδοφορία τους κατά 29%, στα 6,24 δισ. ευρώ. Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένονται ανακοινώσεις μεγεθών από 200 περίπου εισηγμένες.

Επιτήρηση: Μάχη για να βγουν από το καθεστώς της επιτήρησης δίνουν τέσσερις εταιρίες του κλάδου της πληροφορικής. Εντός των επόμενων ημερών, σύμφωνα με την ”Ημερησία”, οι εταιρίες LogicDis, Multirama, Εικόνα Ήχος και Hitech θα γνωρίζουν αν τελικά απέφεραν καρπούς τα μέτρα που έλαβαν οι διοικήσεις τους τον τελευταίο χρόνο για επαναφορά των μετοχών τους στην κατηγορία της Μεσαίας και Μικρής Κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v