Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ - Eurobank πήραν πάλι τη σκυτάλη

Με αιχμή την Εθνική και αρωγό την Eurobank, η αγορά αντιδρά προς τις 4.480 μονάδες, φτάνοντας μέχρι και 0,65% υψηλότερα. Στο περίπου 1 προς 1 η αναλογία ανοδικών προς καθοδικές μετοχές, σε ακόμα μία συνεδρίαση μέτριων συναλλαγών και με τους βασικούς δείκτες να κλείνουν στα επίπεδα των συμβολαίων, κυρίως του 20άρη, που διαμορφώνεται πέριξ των 2.408 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ημιαυτόνομη πορεία ακολουθεί η Σοφοκλέους, καθώς ο Γενικός Δείκτης μετά από τη συσσώρευσή του στην περιοχή των 4.450 μονάδων, αντιδρά κατά 0,7% υψηλότερα, προς τις 4.480 μονάδες.

Ημιαυτόνομα από την άποψη πως, περίπου στις 14.00, ο DAX στη Φρανκφούρτη έχανε περίπου 0,6% και τα συμβόλαια του Dow έδειχναν πτωτικό άνοιγμα στη Νέα Υόρκη κατά 0,23% χαμηλότερα.

Η αντίδραση μέσω του ASE 20 (0,9%), επιχειρούνταν μέσω της Εθνικής, η μετοχή της οποίας κέρδιζε 2,5% προς τα 39,14 ευρώ. Για τη μετοχή της Εθνικής, η HSBC δίνει τιμή στόχο στα 48 ευρώ και σύσταση υπεραπόδοσης.

Ακολουθεί η Eurobank με άνοδο 1,7%, προς τα 29 ευρώ για την οποία υπάρχει επίσης μια θετική αναφορά με τιμή στόχο τα 36,1 ευρώ από έναν άλλο ξένο οίκο, την UBS.

Υπό προϋποθέσεις, η περίοδος παρουσίασης αρκετών ελληνικών επιχειρήσεων σε ξένους επενδυτές, που ακολουθεί μέχρι τέλος του μήνα, αρχές Απριλίου, θα μπορούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις ενίσχυσης του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Μέχρι στιγμής, πρόκειται για εκτίμηση παραγόντων της αγοράς, δεν αφορά στο σύνολο του ταμπλό, καθώς περιορίζεται σε μετοχές επιλεγμένων εταιριών.

Ωστόσο, μπορεί να δημιουργήσει δυναμική για μετοχές εταιριών που παρουσιάζονται σε ξένους θεσμικούς και που επιτυγχάνουν να προσελκύσουν επενδυτικά κεφάλαια, ρευστότητα.

Από αυτή την άποψη, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τοποθετήσεις που πραγματοποιούνται τις τελευταίες 1 -2 συνεδριάσεις και σήμερα στην Εθνική, καθώς μέχρι τώρα ο τζίρος διαμορφώνεται στα 34 εκατ. ευρώ.

Αυξημένες συναλλαγές πραγματοποιούνται και στις μετοχές της Eurobank, Alpha Bank, OTE, Πειραιώς, Μυτιληναίου, που επίσης κινούνται ανοδικά.

Η σχέση ανοδικών προς καθοδικές έκλεινε ελαφρώς υπέρ των δεύτερων με τίτλους κυρίως από τη μεσαία-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Ξεχώριζαν SingulaLogic στα 3,38 ευρώ, Παίρης στα 1,57 ευρώ, Rainbow στα 6,36 ευρώ, Δέλτα Project στα 8,44 ευρώ, Σωληνουργεία Κορίνθου στα 4,32 ευρώ, Veterin στα 3,74 ευρώ αλλά και η τιμή της οποίας ενισχύονταν για ακόμα μία συνεδρίαση προς τα 30,9 ευρώ (με συναλλαγές 4 εκατ. ευρώ).

Υψηλότερα διαμορφώνονταν ΕΛΓΕΚΑ (1,41 ευρώ), Μινωικές (5,24 ευρώ), Vivartia (15,80 ευρώ), ΕΒΙΚ (7,34 ευρώ), ΕΛΤΕΧ (10,92 ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v