Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Αναμένεται βραχυχρόνια πλαγιολίσθηση

Δεν υπάρχουν επαρκείς τεχνικές ενδείξεις ότι έχει ολοκληρωθεί η φάση διόρθωσης της αγοράς, ενώ βραχυχρόνια αναμένεται πλαγιολίσθηση επισημαίνει η Εμπορική Τράπεζα σε τεχνική ανάλυσή της (16/3). Η Εμπορική εκτιμά ότι στη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων θα δοθούν αρκετές ευκαιρίες για επανατοποθετήσεις σε προεπιλεγμένες μετοχές, κι επίσης ότι η αβεβαιότητα και η σύγχυση που επικρατούν δημιουργούν τις κατάλληλες ”προϋποθέσεις” για αναδιαρθρώσεις των χαρτοφυλακίων.

Εμπορική: Αναμένεται βραχυχρόνια πλαγιολίσθηση
Δεν υπάρχουν επαρκείς τεχνικές ενδείξεις ότι έχει ολοκληρωθεί η φάση διόρθωσης της αγοράς, ενώ βραχυχρόνια αναμένεται πλαγιολίσθηση επισημαίνει η Εμπορική Τράπεζα σε τεχνική ανάλυση, με ημερομηνία 16 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την Εμπορική, υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες η αγορά να εισέλθει σε μια περίοδο συσσώρευσης τιμών, που θα διαρκέσει ενδεχομένως μερικές εβδομάδες, πριν εκδηλωθεί η επόμενη αξιόλογη κίνηση.

Το γεγονός ότι η καθοδική διάσπαση των 4.600 μονάδων συνδυάστηκε με αυξημένους όγκους συναλλαγών, ενώ αντίθετα στις ανοδικές αντιδράσεις υπήρξε μείωση των συναλλαγών, επιβεβαιώνει την άποψη ότι υπάρχει αξιόλογη προσφορά τίτλων, η οποία δεν έχει ”εκτονωθεί” προς το παρόν και σε κάθε ευκαιρία θα επανεμφανίζονται δυναμικά οι πωλητές, αναφέρει η Εμπορική.

Οι σημαντικότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, τονίζει η Εμπορική, έχουν προσεγγίσει κρίσιμα επίπεδα στήριξης, η ανθεκτικότητα των οποίων θα καθορίσει τη βραχυχρόνια -τουλάχιστον- τάση στο Χ.Α.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Εμπορική, το τελευταίο διάστημα έχουν δοθεί αξιόλογες ”μάχες” μεταξύ αγοραστών και πωλητών στα επίπεδα στήριξης των 12.000 μονάδων και 6.480 μονάδων για τον Dow Jones και τον Dax αντίστοιχα, χωρίς ωστόσο να έχει αποσαφηνιστεί ποιοι θα επικρατήσουν (αν και φαίνεται μικρή υπεροχή των πωλητών).

Αν διασπαστούν οι προαναφερόμενες στηρίξεις και προσεγγιστούν αντίστοιχα οι επόμενες στηρίξεις στις 11.700 μονάδες και 6.200 μονάδες, σύμφωνα με την Εμπορική, τότε δύσκολα ο Γενικός Δείκτης θα αποφύγει την προσέγγιση των 4.100 μονάδων, όπου προσδιορίζεται ποσοστό διόρθωσης 50% του ανοδικού κύματος από τις 3.360 μονάδες (Ιούνιος 2006), στις 4.800 μονάδες (Φεβρουάριος 2007).

Συμπερασματικά, η Εμπορική εκτιμά ότι στη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων θα δοθούν αρκετές ευκαιρίες για επανατοποθετήσεις σε προεπιλεγμένες μετοχές, κι επίσης ότι η αβεβαιότητα και η σύγχυση που επικρατούν δημιουργούν τις κατάλληλες ”προϋποθέσεις” για αναδιαρθρώσεις των χαρτοφυλακίων, εστιάζοντας το επενδυτικό ενδιαφέρον σε εκείνες τις μετοχές που αναμένεται να σημειώσουν υπεραπόδοση έναντι του Γενικού Δείκτη στο προσεχές τρίμηνο-εξάμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v