Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη 1,83% για τις τράπεζες!

Δυναμική κίνηση της αγοράς προς τις 4.500 μονάδες καταγράφεται 40’ λεπτά πριν από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης και μετά τη λήξη των Παραγώγων, αλλά και εν μέσω ουδέτερου διεθνούς κλίματος. Αιχμή της ανόδου οι τράπεζες (κέρδη 3% για Εθνική), αλλά και 3Ε, Βιοχάλκο και ΔΕΗ.

του A. Αναγνωστόπουλου

Σε παράδοξη κίνηση δείχνει να εξελίσσεται μέχρι στιγμής η συνεδρίαση, με τη Σοφοκλέους να δείχνει διαθέσεις αυτονομίας και μη λαμβάνοντας υπόψη την ουδέτερη έως ελαφρώς πτωτική εικόνα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και το οριακά αρνητικό άνοιγμα της Wall Street να κινείται σε υψηλότερα επίπεδα, έχοντας σαν ”ατμομηχανή” τον τραπεζικό δείκτη, ο οποίος 40’ πριν από τις 16:30 καταγράφει κέρδη 1,83%.

Αυτό συμβαίνει καθώς η μετοχή της Εθνικής ”φλερτάρει” με κέρδη τριών ποσοστιαίων μονάδων, ενώ αξιοσημείωτα κέρδη καταγράφουν Alpha Bank, Αγροτική, Eurobank, Πειραιώς και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενώ από τους υπόλοιπους δεικτοβαρείς τίτλους με κέρδη μεγαλύτερα των τριών ποσοστιαίων μονάδων η Coca Cola, και αξιοσημείωτα κέρδη για Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Ελληνική Τεχνοδομική και ΟΤΕ.

Κατά περίεργο τρόπο την αισιοδοξία της υψηλής κεφαλαιοποίησης δεν φαίνεται να τη συμμερίζονται η μεσαία και η μικρότερη, με αποτέλεσμα τόσο ο FTSE/M όσο και ο FTSE/S να υποαποδίδουν έναντι του FTSE αλλά και του Γενικού Δείκτη.

Σε κάθε περίπτωση αυτό το ”παράξενο” φαινόμενο δίνει πρόσθετο ενδιαφέρον στα υπόλοιπα λεπτά της συνεδρίασης και βέβαια στις πρώτες συνεδριάσεις της επόμενης εβδομάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v