Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha- Eurobank αλλάζουν πρόσημο για Γ.Δ. (upd)

Με αιχμή τις Alpha και Eurobank, η Σοφοκλέους πέρασε σε θετικό έδαφος, την ώρα που οι πιέσεις στον ΟΤΕ εμποδίζουν την αγορά να κινηθεί ξεκάθαρα ανοδικά. Ηπιότερες έναντι των χθεσινών οι συναλλαγές. Συνεχίζουν ανοδικά Βιοχάλκο και μετοχές εταιριών με καλά θεμελιώδη για το 2006.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σταθεροποιητική μέχρι ήπια διορθωτική τάση διαμορφωνόταν πριν από λίγη ώρα στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Την τελευταία ώρα η Σοφοκλέους πέρασε σε θετικό έδαφος με αιχμή τις Alpha, Eurobank, Βιοχάλκο, αλλά και ΟΠΑΠ, ενώ εξακολουθούν οι πιέσεις στον ΟΤΕ.

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφωνόταν οριακά υψηλότερα κατά 0,23% υπαράνω των 4.645 μονάδων, με λιγότερες απ’ ό,τι χθες συναλλαγές.

Η πίεση κυρίως στη μετοχή του ΟΤΕ πιέζει τον FTSE 20, αν και η Εθνική κυμαίνεται στα 40,7 ευρώ (0,7%), η Eurobank περνά και πάλι τα 30 ευρώ, η δε Alpha Bank κοντά στα 23,50 ευρώ.

Ενδιαφέρον στοιχείο είναι αυτό που αφορά στην αυξημένη εμπορευσιμότητα μετοχών της Eurobank και της Alpha Bank, έναντι της Εθνικής, καθώς η μεταξύ τους σχέση διαμορφωνόταν νωρίτερα στο περίπου 3 προς 1.

Μοιρασμένη σε γενικές γραμμές εμφανιζόταν η εικόνα για το ευρύτερο μέρος της αγοράς, απ’ όπου ξεχώριζαν για ακόμα μία συνεδρίαση η συνολικότερα ανοδική αντίδραση του ομίλου Βιοχάλκο (μητρικής και θυγατρικών) και μετοχών επιμέρους εταιριών.

Είναι ενθαρρυντικό όμως πως μετοχές εταιριών όπως ο Μπήτρος (με θεαματική βελτίωση οικονομικών μεγεθών) ”επιβραβεύονται” στο ταμπλό με υψηλότερη τιμή προς τα 3,5 ευρώ.

Σημαντικά υψηλότερα με αυξημένες συναλλαγές κυμαινόταν η μετοχή της SingularLogic προς τα 3,8 ευρώ και της Nexans προς τα 3,9 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v