Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Μπαράζ αναλύσεων από Έλληνες- ξένους (upd)

Σε αύξηση της τιμής στόχου για τον ΟΠΑΠ, στα 33,70 ευρώ ανά μετοχή από 30 ευρώ προηγουμένως και σε αναβάθμιση της σύστασης από ”hold/high risk” σε ”buy/high risk” προχώρησε η Citigroup σε έκθεσή της με ημερομηνία 23/3. Κατά 6% μειώνει τις μέσες προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του ΟΠΑΠ μέχρι το 2009 η Merrill Lynch, ενώ η P&K αυξάνει την τιμή στόχο στα 32 ευρώ. Πως σχολιάζει η Credit Suisse.

ΟΠΑΠ: Μπαράζ αναλύσεων από Έλληνες- ξένους (upd)
Σε αύξηση της τιμής στόχου για τον ΟΠΑΠ, στα 33,70 ευρώ ανά μετοχή από 30 ευρώ προηγουμένως και σε αναβάθμιση της σύστασης από ”hold/high risk” σε ”buy/high risk” προχώρησε η Citigroup σε έκθεσή της με ημερομηνία 23/3.

Μεταξύ άλλων, η Citigroup δηλώνει ότι της άρεσε η αύξηση κατά 17% του Kino, το γεγονός ότι η επιβράδυνση της ανάπτυξης των πωλήσεων του Στοιχήματος περιορίστηκε στο 12% καθώς και η αύξηση των πωλήσεων του Joker κατά 41%.

Στα αρνητικά, σημειώνει την αύξηση του κόστους διανομής και την αύξηση του κόστους στα μισθολόγια. Επίσης, ζήτημα παραμένουν οι συνεχιζόμενες καθυστερήσεις στον διαγωνισμό για τα τερματικά και η τρίμηνη παράταση που δόθηκε στην ισχύ των προσφορών.

Κατά 6% μειώνει τις μέσες προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του ΟΠΑΠ μέχρι το 2009 η Merrill Lynch, με έκθεσή της στις 23/3, στην οποία διατηρεί τη σύσταση ”neutral” για τη μετοχή του Οργανισμού.

Πιο συγκεκριμένα προβλέπει ότι τα EPS θα προσεγγίσουν τα 1,99 ευρώ το τρέχον έτος, τα 2,12 ευρώ το 2008 και τα 2,18 ευρώ το 2009.

Ο διεθνής οίκος αναφέρει ότι η μετοχή του ΟΠΑΠ διαπραγματεύεται 14 φορές το εκτιμώμενο Ρ/Ε για το 2008 και 10 φορές το EV/EBITDA, σημειώνοντας ότι ο Οργανισμός συνεχίζει να προσφέρει ελκυστική μερισματική απόδοση.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση η αγορά δεν έχει ακόμη πλήρως αποτιμήσει ότι τα κέρδη του ΟΠΑΠ θα καταστούν περισσότερο ευμετάβλητα, λόγω της ανάληψης της επικείμενης διαχείρισης του ρίσκου από το Πάμε Στοίχημα.

Παράλληλα υπογραμμίζει τις ”κινήσεις” της ΕΕ για την φιλελευθεροποίηση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, που όπως τονίζει, οδηγούν τον ΟΠΑΠ να εξετάζει την επέκταση στο εξωτερικό.

Εξάλλου, σε έκθεσή της στις 22/3, η Credit Suisse σημειώνει ότι με την τιμή κλεισίματος των 29,60 ευρώ της Πέμπτης, ο ΟΠΑΠ διαπραγματεύεται 14,8 φορές τα εκτιμώμενα για το 2007 κέρδη ανά μετοχή, με μερισματική απόδοση 6,1% για το 2007.

Ο διεθνής οίκος διατηρεί την τιμή – στόχο των 29 ευρώ και τη σύσταση ”neutral”.

Η P&K από την πλευρά της, με έκθεσή της στις 23/3, προχωρά σε μικρή αύξηση της τιμής στόχου της μετοχής του ΟΠΑΠ, στα 32,50 ευρώ από 32 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας την σύσταση ”overweight”.

Η νέα τιμή στόχος, σύμφωνα με την P&K, υποδηλώνει μια συνολική επιστροφή προς τους επενδυτές της τάξης του 15%.

Η P&K σημειώνει ότι η εσωτερική διαχείριση του Στοιχήματος και η τάση από το Kino αντισταθμίζουν τα έξοδα διανομής και την καθυστέρηση του διαγωνισμού για την τεχνολογική αναβάθμιση του Οργανισμού.

Στο μεταξύ η Piraeus Sec. σε έκθεσή της (23/03) αυξάνει στα 31,3 ευρώ, από 30,3 ευρώ πριν, την τιμή – στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, αναβαθμίζοντας παράλληλα τη σύσταση σε ”outperform” από ”neutral”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v