Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρευστοποιήσεις μέχρι... νεωτέρας

Προς τις 4.600 μονάδες πιέστηκαν βασικοί δείκτες και μετοχές, καθώς μετά τους χθεσινούς πωλητές που κατοχύρωναν κέρδη, εντοπίστηκαν ορισμένοι να ρευστοποιούν σήμερα λόγω... ανωτέρας βίας. Στο περίπου 1 προς 3 η αναλογία ανοδικών προς καθοδικές μετοχές, με αυτές του ομίλου Μυτιληναίου να διαμορφώνονται κοντά στη σχέση ανταλλαγής θυγατρικών με μητρική εταιρία.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Προς τις 4.600 μονάδες συνεχίζεται η διόρθωση βασικών δεικτών, μετοχών, καθώς σε μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης συνεχίζονται οι πωλήσεις.

Και αν για χθες αναφερόμασταν σε κατοχύρωση θέσεων, κερδοφόρων ως επί το πλείστον, σήμερα εντοπίζονται κινήσεις πώλησης λόγω... ανωτέρας βίας.

Τα όσα συμβαίνουν στην ελληνική αγορά αυτή την περίοδο ενδέχεται να καθιστούν επιφυλακτικότερους ορισμένους διαχειριστές ξένων επενδυτικών χαρτοφυλακίων και ανάλογα να... λαμβάνουν τα μέτρα τους.

Πρόκειται, μέχρι στιγμής, για απλές ενδείξεις και μη διασταυρωμένες εισέτι διαπιστώσεις χρηματιστηριακών παραγόντων.

Κατά πάσα πιθανότητα στις επόμενες μία-δύο συνεδριάσεις θα διαμορφωθεί σαφέστερη εκτίμηση.

Η μετοχή της Εθνικής υποχωρούσε χαμηλότερα των 40 ευρώ, η μετοχή της Alpha Bank προς τα 22,64 ευρώ, ενώ η ΔΕΗ ”ακουμπά” πλέον στα 19,50 ευρώ.

Πτωτικά διαμορφώνονταν Πειραιώς, Eurobank και με μεγαλύτερες απώλειες ο ΟΠΑΠ.

Στις 11:15 για περίπου 55 μετοχές η τιμή διαμορφωνόταν θετική.

Ξεχώριζαν από τη μεσαία – χαμηλότερη αποτίμηση μετοχές εταιριών όπως Ίλυδα, στο 1,08 ευρώ, Cyclon στο 1,77 ευρώ, Kleemann στα 9,96 ευρώ, Κατσέλης στα 3,94 ευρώ και Σωληνουργεία Κορίνθου στα 5,70 ευρώ.

Η μετοχή του Μυτιληναίου διαμορφωνόταν στα 38,22 ευρώ, του ΑτΕ στα 15,14 ευρώ και της ΔΕΠΡΟ στα 7,16 ευρώ (επιβεβαιώνοντας παλαιότερες εκτιμήσεις μας για τη σχέση ανταλλαγής θυγατρικών με μητρική της εταιρία).

Ανοδικά διαμορφωνόταν η μετοχή του Τιτάνα, με συναλλαγές που δεν ξεπερνούσαν στις 11:15 τα 6.280 τεμάχια, ενώ με μόλις 520 τεμάχια διαμορφωνόταν στα 28,30 ευρώ η μετοχή των Folli Follie.

Χαμηλές συναλλαγές και για τη μετοχή των ΕΧΑΕ, ενώ χαμηλός εμφανιζόταν ο τζίρος για ορισμένες μετοχές–σηματωρούς της διάθεσης των ξένων.

Κρατάμε, μέχρι στιγμής, τις επιφυλάξεις ορισμένων χρηματιστηριακών κύκλων για τη σύνθεση και την ποιότητα, κυρίως όμως τους λόγους για τους οποίους κάποιοι σπεύδουν σε πωλήσεις, καθώς δεν πρόκειται για κατοχύρωση κερδών, αλλά για αποχώρηση μέχρι... νεωτέρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v