Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Τετάρτης

Οι εταιρίες Ιατρικό Αθηνών, F.G. Europe και ΕΥΑΘ ανακοινώνουν τα οικονομικά αποτελέσματα για τη χρήση 2006, ενώ οι εταιρίες Ατλάντικ και Νεοχημική πραγματοποιούν έκτακτες γενικές συνελεύσεις. Με νέα ονομαστική αξία οι μετοχές της ΑΕΓΕΚ. Τέλος εποχής τόσο για τη μετοχή του Γερμανού όσο και για αυτή της Alpha Leasing.

Η ατζέντα της Τετάρτης
Σήμερα, Τετάρτη

Εταιρικές πράξεις

* Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της Γερμανός στο ταμπλό του Χ.Α. λόγω της άσκησης του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze out) των υπόλοιπων μετοχών της από την Cosmoholding Cyprus, θυγατρική της Cosmote, στο πλαίσιο της εξαγοράς της εταιρίας λιανικής από την εταιρία κινητής τηλεφωνίας.

* Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της Alpha Leasing στο ταμπλό του Χ.Α. λόγω της άσκησης του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze out) των υπόλοιπων μετοχών της από την Alpha Bank.

* Από σήμερα, και μετά την αύξηση και μείωση του μετοχικού κεφαλαίου, οι κοινές και προνομιούχες μετοχές της εταιρίας ΑΕΓΕΚ είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. με νέα ονομαστική αξία, 0,50 ευρώ ανά μετοχή.

* Από σήμερα το νέο σύνολο εισηγμένων ομολογιών της εταιρίας ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ στο Χ.Α. διαμορφώνεται σε 270.380 & 31.900 ομολογίες, μετατρέψιμες αντίστοιχα σε ισάριθμες (ΚΟ) και (ΠΟ) μετοχές.

* Από σήμερα εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 50 νέες (ΚΟ) μετοχές της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, οι οποίες προέκυψαν από την πρόσφατη μετατροπή ισάριθμων ομολογιών. Από την ίδια ημερομηνία το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρίας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 93.288.059 (KO) και 11.133.604 (ΠΟ) μετοχές.

Γενικές συνελεύσεις

ΑΤΛΑΝΤΙΚ: Έκτακτη γενική συνέλευση στις 09:00, στην έδρα της εταιρίας, Λεωφ. Βουλιαγμένης 516, Δήμος Αλίμου Αττικής, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1) Ακύρωση μετοχών που αποκτήθηκαν με προγράμματα αγοράς ιδίων μετοχών και συμπληρώνουν τριετία από τις αντίστοιχες αποφάσεις έκτακτων γενικών συνελεύσεων στις 28/3/2003 & 7/4/2004. 2) Διάφορες Ανακοινώσεις.

ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ: Α’ επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση στις 10:00, στο ξενοδοχείο ΙΝΤΕΡΚΟΝΤΙΝΕΝΤΑΛ (αίθουσα ΟΜΙΚΡΟΝ Ι), Λεωφόρο Συγγρού 89 - 93, Αθήνα, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ποσού έως 100.000.000 ευρώ με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των μετόχων και παροχή εξουσιοδότησης προς το διοικητικό συμβούλιο για τον καθορισμό των ειδικότερων όρων έκδοσης και διάθεσης του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου. 2. Έγκριση αντικατασταθέντων μελών του διοικητικού συμβουλίου. 3. Κατάργηση μεταβατικών διατάξεων του καταστατικού της εταιρίας και κωδικοποίηση αυτού σε ενιαίο κείμενο.

Αποτελέσματα

Η εταιρίες Ιατρικό Αθηνών, F.G. Europe και ΕΥΑΘ ανακοινώνουν τα οικονομικά αποτελέσματα για τη χρήση 2006.

Συνέδρια

Διεθνές επιχειρηματικό συνέδριο με θέμα ”Press ’Commerce’ to fast-forward the economy”, που διοργανώνει η Economist Conferences στο ξενοδοχείο Αστήρ Παλάς. Θα μιλήσουν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιάννης Παπαθανασίου, ο πρόεδρος του Bulgarian Stock Exchange κ. Victor Papazov και ο αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γιώργος Προβόπουλος.

Παρουσιάσεις

Εταιρική παρουσίαση της Σαράντης στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, στις 09:45.

Διάφορα

* Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης αναχώρησε από τις Βρυξέλλες για την Ουάσινγκτον, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στις ΗΠΑ από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή (28-30/3/2007) για την προώθηση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας.

* O υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σάββας Τσιτουρίδης θα απευθύνει χαιρετισμό στο 4ο ετήσιο συνέδριο που συνδιοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) με το Economist με θέμα ”2007 - 2015 Η Πολιτική, Οικονομική και Επιχειρηματική Προοπτική για την Ευρώπη”. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11:00 στο ξενοδοχείο ATHENS HILTON (Αίθουσα Τερψιχόρη).

Διεθνή

Γερμανία

- Δείκτης Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης μηνός Μαρτίου.

Βρετανία

- ΑΕΠ δ’ τριμήνου 2006.

ΗΠΑ

- Παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών μηνός Φεβρουαρίου.

- Ανακοίνωση ΕΙΑ για τα πετρελαϊκά αποθέματα (έως 23 Μαρτίου).

- Ομιλία Bernanke ενώπιον οικονομικής επιτροπής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v