Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαράντης: Χαμηλότερη τιμή-στόχος από P&K, Praxis

Νέα χαμηλότερη τιμή–στόχο τα 8,3 ευρώ, από 9,2 ευρώ πριν, θέτει για τη μετοχή του Σαράντη η P&K στο πρωινό της report με ημερομηνία 29 Μαρτίου, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”equalweight”. Σε μικρή καθοδική αναπροσαρμογή της τιμής-στόχου της τάξης του 1,6% προχωρά η Praxis με τη νέα τιμή να διαμορφώνεται στα 9,25 ευρώ. Tα σχόλια των Marfin, ΕFG Sec. και Proton.

Σαράντης: Χαμηλότερη τιμή-στόχος από P&K, Praxis
Νέα χαμηλότερη τιμή-στόχο τα 8,3 ευρώ, από 9,2 ευρώ πριν, θέτει για τη μετοχή του Σαράντη η P&K στο πρωινό της report με ημερομηνία 29 Μαρτίου, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”equalweight”.

Η χρηματιστηριακή προχωρά σε καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της μετά την παρουσίαση του 3τούς business plan του ομίλου.

Πιο συγκεκριμένα, εκτιμά πλέον για την περίοδο 2007-09 ότι η μέση ετήσια αύξηση των κερδών ανά μετοχή θα τρέξει με ρυθμό 15,7% και των πωλήσεων κατά 14,3%.

Εξάλλου, σε μικρή καθοδική αναπροσαρμογή της τιμής-στόχου της τάξης του 1,6% προχωρά η Praxis Χρηματιστηριακή για τον Σαράντη, με τη νέα τιμή να διαμορφώνεται στα 9,25 ευρώ, ενώ η σύσταση είναι ”outperform”.

H Μarfin - Egnatia τονίζει ότι οι προβλέψεις του οµίλου βρίσκονται χαµηλότερα σε σχέση µε τις εκτιµήσεις της (4,1% χαµηλότερα σε επίπεδο πωλήσεων, 7,5% χαµηλότερα σε επίπεδο EBITDA το 2007), ενώ βρίσκονται επίσης χαµηλότερα σε σχέση µε τις προηγούµενες εκτιµήσεις της διοίκησης.

Eάν η εταιρία δεν προχωρήσει τελικά στις αναµενόµενες εξαγορές, θα προβούµε σε αρνητική αναθεώρηση των προβλέψεών μας προσθέτει η χρηματιστηριακή.

Η Eurobank Sec. χαρακτηρίζει θετική την απόφαση του Σαράντη να διαφοροποιήσει τη στρατηγική του, εκτιμά ωστόσο ότι η μεσοπρόθεσμη πορεία της μετοχής θα εξαρτηθεί από την ικανότητα να προχωρήσει στις αλλαγές.

Από την πλευρά της η Proton επισημαίνει τη μείωση των εκτιμήσεων της διοκίησης της εισηγμένης για το τρέχον έτος.

Η μετοχή του Σαράντη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 28ης Μαρτίου στα 7,54 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v