Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Το μεγάλο deal Μυτιληναίου-Endesa που ανακοινώθηκε χθες, καθώς και η απορρόφηση από τον όμιλο Μυτιληναίου των Αλουμίνιον της Ελλάδος και Δέλτα Project, οι παρουσιάσεις των Frigoglass και Σαράντη σε θεσμικούς επενδυτές, οι εξελίξεις στο θέμα των επενδύσεων των ασφαλιστικών ταμείων, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Το μεγάλο deal Μυτιληναίου-Endesa που ανακοινώθηκε χθες, καθώς και η απορρόφηση από τον όμιλο Μυτιληναίου των Αλουμίνιον της Ελλάδος και Δέλτα Project, οι παρουσιάσεις των Frigoglass και Σαράντη σε θεσμικούς επενδυτές, οι εξελίξεις στο θέμα των επενδύσεων των ασφαλιστικών ταμείων, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Μυτιληναίος: Υπεγράφη, μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις στην Ισπανία, η συμφωνία της Endesa με τον όμιλο Μυτιληναίου. Το νέο εταιρικό σχήμα θα έχει κεφαλαιοποίηση 1,2 δισ. ευρώ. Η ισπανική εταιρεία θα κατέχει το 50,01% και το management. Οι δυο εταιρείες κατέθεσαν αίτηση για άδεια σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με άνθρακα 600 MW. Παράλληλα, η διοίκηση του ομίλου Μυτιληναίου, ανακοίνωσε χθες τη συγχώνευση των εταιρειών Μυτιληναίος, Αλουμίνιον της Ελλάδος και Δέλτα Project.

ΟΤΕ: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ακόμα διερευνά το αν η εθελούσια έξοδος του ΟΤΕ μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το μερίδιο που κατέχει το κράτος στον οργανισμό τηλεπικοινωνιών, όπως διευκρινίστηκε από της Βρυξέλλες, ύστερα από δημοσίευμα που υποστήριζε ότι η ΕΕ έχει κλείσει το θέμα υπέρ της εταιρείας.

Frigoglass: Με ρυθμό 13-15% αναμένεται να αναπτυχθούν τα ανά μετοχή κέρδη της Frigoglass κατά το τρέχον έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η διοίκηση της εταιρείας σε παρουσίαση σε θεσμικούς στο Λονδίνο. Τα EBITDA αναμένεται να ”τρέξουν” με ρυθμό 9-11%, ενώ ο κύκλος εργασιών εκτιμάται ότι θα σημειώσει άνοδο 7-9%.

Σαράντης: Προτεραιότητα στην αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων του στο εξωτερικό δίνει ο όμιλος Σαράντη το 2007, όπως αναφέρθηκε κατά την παρουσίαση της εταιρείας στην ΕΘΕ. Ο όμιλος σκοπεύει έως τον Ιούλιο να αναμορφώσει τον τρόπο διανομής των προϊόντων στις νέες μεγάλες αγορές της Τουρκίας, τη Ρωσίας και της Ουκρανίας, εκχωρώντας τη διανομή σε τρίτους.

Εμπορική Τράπεζα: Προσανατολισμένο στην τραπεζική λιανική θα είναι το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Εμπορικής Τράπεζας, το οποίο θα παρουσιαστεί στο τέλος Απριλίου, γράφει η Καθημερινή. Βασική προτεραιότητα της νέας διοίκησης είναι η γρήγορη ενσωμάτωση στην Εμπορική της τεχνογνωσίας και των πρακτικών του μητρικού ομίλου Credit Agricole.

Αστήρ Παλάς: Επενδυτικό πρόγραμμα άνω των 45 εκατ. ευρώ αναμένεται να υλοποιήσει μέσα στην επόμενη τριετία η Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης, θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, για τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων και τον ριζικό εκσυγχρονισμό ξενοδοχειακών της μονάδων, σύμφωνα με την Ημερησία.

ΕΥΑΘ: Στο αρχείο μπαίνει οριστικά η υπόθεση καταγγελιών από μερίδα εργαζομένων κατά της διοίκησης της ΕΥΑΘ, σύμφωνα με σχετικές γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, της γενικής γραμματείας εμπορείου, του υπουργείου Ανάπτυξης, αλλά και των ορκωτών λογιστών, όπως αναφέρει η Εξπρές.

Ασφαλιστικά Ταμεία: Ποινικές διώξεις κατά συγκεκριμένων προσώπων για κακουργηματικές πράξεις που σχετίζονται με τη διαχείριση των αποθεματικών των Ταμείων, ετοιμάζει ο αντιεισαγγελέας Εφετών κ. Αντ. Λιόγας. Εν τω μεταξύ, τη διαβεβαίωση ότι τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχασαν από τις επενδύσεις τους σε μετοχές και παρά το σάλο δεν υπάρχει πρόβλημα με τα αποθεματικά, ούτε το ασφαλιστικό σύστημα καταρρέει, υπογράμμισε χθες στη Βουλή ο πρόεδρος των εργαζομένων στα Ταμεία Γ. Κουτρουμάνης. Καταλόγισε πάντως ευθύνες στα υπουργεία Οικονομίας και Απασχόλησης για έλλειψη ενημέρωσης στα νέα επενδυτικά προϊόντα, τονίζοντας ότι τα Ταμεία ”εξαπατήθηκαν”. Σημειώνεται ότι η Ημερησία παρουσιάζει σήμερα την πλήρη λίστα με τα ομόλογα αξίας 1,1 δισ. ευρώ που πουλήθηκαν σε 24 Ταμεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v