Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρατούν το πάνω χέρι οι αγοραστές

Οι ισχυροί επενδυτικοί κύκλοι έκαναν σαφείς τις προθέσεις τους, από το άνοιγμα κιόλας της συνεδρίασης, οδηγώντας υψηλότερα τον ASE 20 μέσω συντονισμένων αγορών σε Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, ενώ στη συνέχεια αξιοποίησαν το θετικό κλίμα στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ωθώντας τον Γ.Δ. πέριξ των 4.650 μονάδων. Συνολικότερη και σήμερα η αντίδραση των μετοχών του ομίλου Βιοχάλκο, σημαντικά κέρδη για τη ΜΕΤΚΑ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ανοδικά αντιδρούν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μικρό θετικό άνοιγμα ”δείχνουν” τα συμβόλαια του Dow.

Με σύμμαχο λοιπόν το κλίμα στα ξένα χρηματιστήρια και την πολύτιμη στήριξη των μεγάλων επενδυτικών κύκλων της αγοράς, κερδίζεται μέχρι στιγμής το στοίχημα. Με τον Γενικό Δείκτη να διαμορφώνεται πέριξ των 4.650 μονάδων (0,98%) και υπεραπόδοση του ASE 20.

Οι ισχυροί επενδυτικοί κύκλοι, που από την αρχή της συνεδρίασης κατέστησαν σαφείς τις προθέσεις τους, επιμένουν με αγορές τους στα 40,40 ευρώ της Εθνικής (2%), προς τα 23,4 ευρώ της Alpha Bank (3%), προς τα 30,40 ευρώ της Eurobank (1,8%).

Στις 14:10 οι συναλλαγές διαμορφώνονταν σε μάλλον μέτριο επίπεδο, εμφανίζονταν όμως αυξημένες σε Alpha Bank (17 εκατ. ευρώ) και λιγότερο σε Εθνική, ΟΤΕ.

Από πλευράς τζίρου, τέταρτη κατά σειρά ήταν η μετοχή της Χαλκόρ που ακολουθώντας την πορεία της Σιδενόρ (μετά το placement) κερδίζει 5,5% και διαμορφώνεται στα 6,54 ευρώ με συναλλαγές περίπου 7 εκατ. ευρώ.

Η μετοχή της ΔΕΗ ισορροπούσε εν μέρει στα 18,94 ευρώ, ενώ με βάση τις συναλλαγές ενδιαφέρον παρουσίαζε η μετοχή της ΓΕΚ, η οποία διαμορφωνόταν στα 11 ευρώ με συναλλαγές που ξεπερνούσαν τα 4 εκατ. ευρώ, καθώς συνεχίζονται οι εισροές ισχυρών επενδυτικών κύκλων.

Για περίπου 160 - 170 μετοχές η τιμή διαμορφωνόταν θετική, συντηρώντας παράλληλα τη σχέση ανοδικών προς καθοδικές στο περίπου 2,5 προς 1.

Σταδιακά μετά τις 14:00 ενδιαφέρον παρουσίαζε η Lavipharm, καθώς υπερέβαινε και πάλι τα 5 ευρώ, η Interfish στο 1,16 ευρώ, η Alcatel στα 4,30 ευρώ, ενώ έπειτα από σημαντική διόρθωση αντιδρά και μάλιστα με αυξημένες συναλλαγές από τα πρόσφατα χαμηλά η μετοχή της Γενικής. Η τιμή της διαμορφωνόταν και πάλι υψηλότερα των 8 ευρώ.

Υψηλές συναλλαγές και αποδόσεις σημειώνονταν για τις μετοχές των ΣΙΔΜΑ, Νεώριον, Ζήνων, Δρομέας, ΕΤΕΜ, Μαΐλλης.

Η μετοχή της ΜΕΤΚΑ (εμφανώς ευνοημένη μετά τις τελευταίες εξελίξεις) διαμορφώνεται προς τα 13,5 ευρώ, ενώ από αύριο ξενικά αγώνας δρόμου του τμήματος επενδυτικών σχέσεων του ομίλου για την παρουσίαση της συμφωνίας με την Endesa και των προοπτικών της Μυτιληναίος κυρίως σε ξένους αλλά και σε Έλληνες διαχειριστές.

Στις 14:15 η αγορά ενισχυόταν κατά περίπου 1% και κυμαινόταν πέριξ των 4.650 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v