Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιχείρηση ήπιας αντίδρασης

Με τη συμπλήρωση πέντε ωρών συνεδρίασης, ο Γ.Δ. προσπαθεί να ανακτήσει το θετικό πρόσημο. Για να συμβεί αυτό κινούνται με αξιοσημείωτα κέρδη Eurobank, Kύπρου, ΟΤΕ, Τιτάνας, ΕΛΠΕ και Βιοχάλκο, ενώ για μία ακόμη συνεδρίαση απογοητεύει ο τίτλος της ΔΕΗ. Σε περίπτωση αποκατάστασης των ”ισορροπιών”, δεν αποκλείεται να αυξηθεί η κινητικότητα σε επιλεγμένους τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης. Εντυπωσιακό comeback της Ideal.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Λίγο πριν συμπληρωθούν τέσσερις ώρες συνεδρίασης, ο Γ.Δ. βρίσκεται με οριακά αρνητικό πρόσημο και κοντά στο υψηλό ημέρας, προσπαθώντας να ακολουθήσει τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που συνεχίζουν να κινούνται με μικρά κέρδη.

Για να επιτευχθεί αυτό έχουν γυρίσει με αξιοσημείωτα κέρδη από το τραπεζικό ταμπλό και από τους θεωρούμενες δεικτοβαρείς τραπεζικούς τίτλους Eurobank και Κύπρου, με κέρδη μεγαλύτερα του 2% κινείται η Cosmote, συνεχίζουν τη θετική εικόνα τους και κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα Βιοχάλκο, Τιτάνας, Folli Follie, ενώ εδώ και λίγη ώρα παρουσιάζεται σχετικό αγοραστικό ενδιαφέρον και για τον τίτλο του ΟΤΕ, που κινείται υψηλότερα των 20,7 ευρώ.

Αντίθετα, παραμένει υπό πίεση ο τίτλος της ΕΛΤΕΧ και της ΔΕΗ, ενώ απώλειες μεγαλύτερες των 2 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει ο τίτλος της Coca Cola.

Πτωτική συνεδρίαση ισχνών συναλλαγών παρατηρείται μέχρι στιγμής και στην αγορά παραγώγων.

Με τους εκεί εμπλεκόμενους και όσους αποφασίσουν να δραστηριοποιηθούν απλώς να ακολουθούν την υποκείμενη, διατηρώντας τις υποτιμήσεις στα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Όσον αφορά στους επιμέρους τίτλους, συνεχίζουν ανοδικά οι πρωταγωνιστές από την αρχή της συνεδρίασης, Βογιατζόγλου, Νexans, Σφακιανάκης, ANEK, Eltrak, ΔΙΕΚΑΤ, ΕΤΕΜ, ΕΛΒΑΛ και ΕΛΙΧΘ, με διαθέσεις για κίνηση σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα η ΜΕΤΚΑ, η είδηση για άρση της απαλλοτρίωσης εκτάσεως 6,8 στρεμμάτων στο Π. Ψυχικό έδωσε σχετική κινητικότητα στον Κέκροπα (τα αποτελέσματα της εταιρίας για το 2006 ήταν απογοητευτικά), ενώ σχετικό αγοραστικό ενδιαφέρον παρατηρείται και για τον τίτλο της Attica Group και των Μινωικών Γραμμών.

Στα αξιοσημείωτα της ημέρας θα πρέπει να προστεθούν η απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α. για προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης του τίτλου της εταιρίας Πετζετάκις, αλλά και η επιστροφή στο ταμπλό έπειτα από αρκετούς μήνες απουσίας της μετοχής της Ideal, η οποία διαπραγματεύεται με ιδιαίτερα υψηλά κέρδη (700%) στην κατηγορία ”υπό επιτήρηση”.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, ζητούμενο παραμένει η ει δυνατόν περαιτέρω ”αφύπνιση” του τραπεζικού κλάδου, καθώς σε μία τέτοια περίπτωση θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να αυξηθεί η κινητικότητα σε αρκετούς επιμέρους τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης, καθώς δείχνει να βρίσκεται σε εξέλιξη η αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v