Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αγορά ”τιμολογεί” τα αποτελέσματα

Η έλλειψη βοήθειας από τους περισσότερους δεικτοβαρείς τίτλους -και δη τους τραπεζικούς- κρατά τη Σοφοκλέους στο ”κόκκινο”, ενώ αρκετές δεκάδες τίτλοι έπειτα από μία ώρα συνεδρίασης δεν έχουν πραγματοποιήσει πράξη. Σημαντικά κέρδη για Βιοχάλκο (εντυπωσιακό 2006) και Τιτάν (νέα εξαγορά στις ΗΠΑ). Πιέσεις μεγαλύτερες των 2 ποσοστιαίων μονάδων για ΕΛΤΕΧ και Τ.Τ.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Αν και τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το πτωτικό άνοιγμα δείχνουν διαθέσεις να γυρίσουν σε θετικό πρόσημο, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τη Σοφοκλέους, που λίγο πριν συμπληρωθεί μία ώρα συνεδρίασης ο Γ.Δ. κινείται μόνιμα στο ”κόκκινο”, αφού στερείται τη βοήθεια από τους περισσότερους δεικτοβαρείς τίτλους και κυρίως από τους τραπεζικούς.

Είναι ενδεικτικό ότι από τις μετοχές του FTSE, με σημαντικά κέρδη κινείται μόνο η Βιοχάλκο (+3,12%), αξιοσημείωτα κέρδη τα ΕΛΠΕ (+1,87%), ενώ απλώς θετικό πρόσημο έχουν μέχρι στιγμής Eurobank, Τιτάν (προχώρησε σε εξαγορά της Cumberland Quarry) και Folli Follie.

Aντίθετα, με πιέσεις μεγαλύτερες των 2 ποσοστιαίων μονάδων ΕΛΤΕΧ και Τ.Τ. (η αγορά δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να εκλαμβάνει θετικά το γεγονός ότι αν και το Τ.Τ. με επιστολή του είχε γνωστοποιήσει ότι θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα χρήσης 2006 στις 30/3, ωστόσο με νεότερη επιστολή ειδοποίησε το Χ.Α. και το επενδυτικό κοινό ότι τα αποτελέσματα χρήσης 2006 θα ανακοινωθούν έως τις 20/4).

Από εκεί και χαμηλότερα η μέχρι στιγμής εικόνα δείχνει περίπου ισοβαρής όσον αφορά σε ανοδικές – πτωτικές μετοχές, όμως, πρέπει να επισημανθεί ότι αρκετές δεκάδες τίτλοι δεν έχουν πραγματοποιήσει πράξη.

Από τους μέχρι στιγμής θετικούς πρωταγωνιστές, ξεχωρίζουν μετοχές εταιριών που εμφάνισαν τουλάχιστον ικανοποιητικά αποτελέσματα, όπως Βογιατζόγλου, ΑΝΕΚ, Nexans, Σφακιανάκης, ΔΙΕΚΑΤ, ενώ σχετική κινητικότητα παρουσιάζουν επίσης Ελλ. Ιχθυοκαλλιέργειες, ΕΛΤΡΑΚ, ΜΕΤΚΑ, Ελληνικά Καλώδια και ΕΤΕΜ.

Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, που μέχρι στιγμής κινείται με σχετικά ικανοποιητικούς όγκους, είναι ει δυνατόν το γύρισμα του δείκτη σε θετικό πρόσημο και σε ακόμη καλύτερη περίπτωση το κλείσιμο τουλάχιστον υψηλότερα των 4.664 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v