Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λιτό ”φλερτ” με τις 4.700

Με τον τραπεζικό δείκτη να υπεραποδίδει τόσο του Γενικού όσο και των FTSEM και FTSES, ο Γ.Δ. δείχνει να ”φλερτάρει” με το ψυχολογικό όριο των 4.700 μονάδων. Παρά ταύτα, το μέχρι στιγμής ενδιαφέρον συνεχίζει να περιορίζεται σε επιλεγμένους δεικτοβαρείς τραπεζικούς τίτλους και σε λίγες ακόμη μετοχές του FTSE, ενώ από εκεί και χαμηλότερα λίγοι είναι μέχρι στιγμής οι σημαντικά διακρινόμενοι τίτλοι.

του Α. Αναγνωστόπουλου

”Φλερτάρει” με το ψυχολογικό όριο των 4.700 μονάδων ο Γ.Δ., λίγο πριν συμπληρωθούν τέσσερις ώρες συνεδρίασης, και αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω των ανοδικών διαθέσεων που επιδεικνύουν κάποιοι δεικτοβαρείς τραπεζικοί τίτλοι, ενώ στο υπόλοιπο και μεγαλύτερο τμήμα του ταμπλό μέχρι στιγμής τουλάχιστον παραμένει σχετική επιφυλακτικότητα.

Ο Γ.Δ. κινείται σε εύρος 27 μονάδων (μέχρι στιγμής χαμηλό ημέρας 4.675,58, υψηλό 4.702,31), ενώ η έως τώρα μικτή αξία συναλλαγών δίνει κάποιες πρώτες ενδείξεις ότι θα είναι σαφώς μικρότερη των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων.

Η υποαπόδοση των FTSES και FTSEM έναντι του FTSE του τραπεζικού δείκτη επιβεβαιώνει τη δυσπραγία που χαρακτηρίζει τις δυνάμεις οι οποίες δραστηριοποιούνται τόσο στη μεσαία όσο και στη μικρότερη κεφαλαιοποίηση, ενώ ιδιαίτερα άτονη μέχρι στιγμής φαίνεται και η συνεδρίαση στην αγορά παραγώγων, όπου με ελάχιστες συναλλαγές οι εκεί δραστηριοποιούμενοι απλώς ακολουθούν την υποκείμενη, μη δείχνοντας διάθεση ανάληψης πρωτοβουλιών.

Από τους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους με κέρδη μεγαλύτερα του 3% η μετοχή της Eurobank, του 2% οι μετοχές των ΔΕΗ, Intralot και Folli Follie, ενώ αξιοσημείωτα μέχρι στιγμής κέρδη καταγράφουν Εθνική, Βιοχάλκο και Τιτάνας.

Αντίθετα, εκτός του ΟΠΑΠ που καταγράφει απώλειες μεγαλύτερες του 1%, Motor Oil, OTE, Κύπρου, Εμπορική και Αγροτική κινούνται με αρνητικό πρόσημο, αλλά με μικρές σχετικά απώλειες.

Τεχνικά ζητούμενο παραμένει το κλείσιμο υψηλότερα των 4.686 μονάδων και εάν ο Γ.Δ. δώσει τη θετική έκπληξη και κλείσει υψηλότερα των 4.701 μονάδων, τότε δημιουργούνται αρκετές προϋποθέσεις για κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα.

Τέλος, από τις επιμέρους μετοχές, μία ακόμη ανοδική συνεδρίαση για την Ideal, συνεχίζει ανοδικά η Vivartia, ενώ σχετική κινητικότητα καταγράφεται σε ΕΛΒΕ, Δάιο, Aspis Πρόνοια, Κορδέλλου, Τέρνα, Sciens, Δρομέα, Kleemann και λίγες ακόμη μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v