Ο Τύπος της Μ. Τετάρτης

Οι αποφάσεις για διανομή μερίσματος από τις Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς, οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των μετόχων του ΟΤΕ, η απόφαση της Ε.Ε. για την εξαγορά της ΤΙΜ από την Orascom και η μετάταξη 11 εισηγμένων στην κατηγορία της μεγάλης κεφαλαιοποίησης της Σοφοκλέους είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Μ. Τετάρτη.

Ο Τύπος της Μ. Τετάρτης
Οι αποφάσεις για διανομή μερίσματος από τις Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς, οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των μετόχων του ΟΤΕ, η απόφαση της Ε.Ε. για την εξαγορά της ΤΙΜ από την Orascom και η μετάταξη 11 εισηγμένων στην κατηγορία της μεγάλης κεφαλαιοποίησης της Σοφοκλέους είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Μ. Τετάρτη.

Τράπεζες: Την ανησυχία για τον δανεισμό των ελληνικών νοικοκυριών και τα υψηλά επίπεδα καθυστερήσεων εξέφρασαν οι επικεφαλής των Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς, στις (ξεχωριστές) γενικές συνελεύσεις των μετόχων τους που πραγματοποιήθηκαν χθες. Επίσης, αναφέρθηκαν στην ανάγκη για την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Alpha Bank εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος 0,75 ευρώ ανά μετοχή για το 2006, πληρωτέο στις 17 Απριλίου 2007. Μέρισμα 0,92 ευρώ ανά μετοχή θα διανείμει για το 2006 η EFG Eurobank, ενώ την αγορά ιδίων μετοχών αλλά και τη διανομή συνολικού μερίσματος 0,64 ευρώ ανά μετοχή για το 2006 ενέκρινε η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς.

ΟΤΕ: Μέσα σε φορτισμένο κλίμα δόθηκε στη γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΤΕ το ”πράσινο φως” για τις αλλαγές στο καταστατικό του Οργανισμού. Δύο είναι οι βασικές αλλαγές που επιφέρουν οι τροποποιήσεις: το Δημόσιο δύναται να συμμετέχει στον ΟΤΕ με λιγότερο του ενός τρίτου των μετοχών και ο διευθύνων σύμβουλος αποκτά παντοδυναμία επί εργασιακών θεμάτων στον ΟΤΕ.

Εθνική Τράπεζα: Τη διακοπή του διαλόγου με τον σύλλογο των υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας ανακοίνωσε χθες με επιστολή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ, με αφορμή την παναττική στάση εργασίας που έχει εξαγγείλει για σήμερα ο ΣΥΕΤΕ από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 15:15.

ΑΤΕ: Αλλαγή επωνυμίας και κεφαλαιακή ενίσχυση της ρουμανικής θυγατρικής της Midbank αποφάσισε να δρομολογήσει η ΑΤΕbank, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει το στρατηγικό πλάνο αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού της, ώστε να επιτευχθούν οι αναπτυξιακοί της στόχοι, γράφει η ”Ημερησία”.

ΤΙΜ Ελλάς: Σήμερα αναμένεται να δημοσιοποιηθεί από τη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν η απόφαση σχετικά με τη συμφωνία εξαγοράς της ΤΙΜ Ελλάς από την Orascom. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει η ”Καθημερινή”, το πόρισμα θα είναι θετικό και η συγχώνευση των δύο εταιριών θα εγκριθεί.

Intralot: Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ της θυγατρικής της Intralot στην Αυστραλία, Intralot Australia Pty και του Κρατικού Οργανισμού Τυχερών Παιχνιδιών της Δυτικής Αυστραλίας, για την προμήθεια του κέντρου online συστήματος διαχείρισης τυχερών παιχνιδιών, καθώς και των απαραίτητων υποστηρικτικών υπηρεσιών. Η σύμβαση είναι 5ετούς διάρκειας και ύψους 18 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας.

ΔΕΗ: Ο διαγωνισμός της ΔΕΗ για την πλήρωση 2.035 θέσεων μόνιμου προσωπικού επαναπροκηρύσσεται, για λόγους παράλειψης της τυπικής διαδικασίας να δημοσιευθεί η προκήρυξη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Πλαστικά Κρήτης: Το ενδεχόμενο εισαγωγής της ρουμανικής θυγατρικής της Romcolor στο Χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου, με στόχο να χρηματοδοτήσει τη νέα επένδυση για μετεγκατάσταση σε νέο εργοστάσιο, εξετάζει η Πλαστικά Κρήτης, σύμφωνα με την ”Εξπρές”.

Σοφοκλέους: Αλλαγές στο ταμπλό της Σοφοκλέους μετά την εξαμηνιαία αναθεώρηση των κατηγοριών από το Δ.Σ. του χρηματιστηρίου. Οι έντεκα εισηγμένες Axon, ΕΥΑΘ, Ηλεκτρονική Αθηνών, Lamda Detergent, ΝΕΛ, Σφακιανάκης, Σωληνουργεία Κορίνθου, Kleemann Hellas, Reds, Sciens και Spider μεταφέρονται στην κατηγορία μεγάλης κεφαλαιοποίησης από την κατηγορία μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης. Επίσης, το Δ.Σ. του Χ.Α. ενέκρινε τη διαπραγμάτευση των μετοχών της Κορρές.

Ομόλογα: Ευθύνες στα Ταμεία για τα ”δομημένα” ομόλογα αποδίδει εμμέσως πλην σαφώς ο ΟΔΔΗΧ, τονίζοντας ότι ”τα συγκεκριμένα ομόλογα εκδίδονται με τη μορφή που επιθυμούν οι τελικοί επενδυτές ή οι σύμβουλοί τους” και εγκρίνονται εφόσον συμφέρει το Δημόσιο, γράφει η ”Ναυτεμπορική”. Στην προκειμένη περίπτωση, οι τελικοί επενδυτές είναι τα Ταμεία. Επίσης, ο ΟΔΔΗΧ αναφέρει ότι στη διετία 2005 - 2006 εκδόθηκαν επτά ”δομημένα ομόλογα” 1,53 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v