Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντυπωσιάζουν Folli - Βιοχάλκο

Έντονα ανοδική κίνηση για τον Γ.Δ., που παίρνει σημαντικές βοήθειες τόσο από την πρώτη σειρά των θεωρούμενων δεικτοβαρών μετοχών (Εθνική, Cosmote, ΟΤΕ, ΔΕΗ), όσο και από τη δεύτερη, αρκετοί τίτλοι της οποίας κινούνται με περίπου εντυπωσιακά κέρδη, όπως Βιοχάλκο και Folli Follie. Αν ο Γ.Δ. επιτύχει κλείσιμο υψηλότερα των 4.675 μ., θεωρείται εξαιρετικά πιθανή η κίνηση προς τις 4.695 - 4.702 και 4.712 μονάδες.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συμπληρώνονται τέσσερις ώρες συνεδρίασης και ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στο υψηλό ημέρας, εν μέσω θετικού διεθνούς κλίματος και έχοντας σημαντικές βοήθειες τόσο από την πρώτη όσο και από τη δεύτερη σειρά των θεωρούμενων δεικτοβαρών τίτλων.

Αυτό βεβαίως δίνει το δικαίωμα να εμφανίσουν κινητικότητα και αρκετές μετοχές μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης, όπου για μία ακόμα συνεδρίαση συνεχίζονται οι αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων, ενώ για πολλοστή συνεδρίαση στις πρώτες θέσεις του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι θυγατρικές της Βιοχάλκο.

Απόλυτη επιβεβαίωση του προηγούμενου σχολίου, που ανέφερε για επικείμενη εισαγόμενη έκθεση διεθνούς οίκου, η οποία θα έδινε σημαντική αναβάθμιση στην τιμή-στόχο της Folli Follie, ο τίτλος της οποίας αυτή τη στιγμή κερδίζει περισσότερο από 11% (ενδοσυνεδριακά είχε βρεθεί και ακόμα υψηλότερα), ενώ περίπου εντυπωσιακά κέρδη για μία ακόμα συνεδρίαση καταγράφει και η μετοχή της Βιοχάλκο (+7,06%).

Από εκεί και πέρα, ασφαλώς δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα τα κέρδη των Εθνικής, Ελληνικής Τεχνοδομικής, Cosmote και Τιτάνα, που ξεπερνούν το 2%, ενώ από τις υπόλοιπες μετοχές του FTSE 20 με αρνητικό πρόσημο αλλά απώλειες που δεν ξεπερνούν το 1% κινούνται Coca Cola, Αγροτική, Εμπορική και Πειραιώς.

Από εκεί και χαμηλότερα, για μία ακόμα συνεδρίαση σημαντικά κέρδη για τον Επίλεκτο και την Ιντεάλ, όπως προαναφέρθηκε και πάλι ιδιαίτερα θετική συνεδρίαση για όλες τις θυγατρικές της Βιοχάλκο, ενώ σημαντική κινητικότητα καταγράφεται σε Kego, Καλπίνη, Νηρέα, Alco, Lamda Development, Αλουμύλ και ΕΒΖ.

Ανοδική συνεδρίαση αλλά με μικρές συναλλαγές και στην αγορά Παραγώγων, με τους λίγους εμπλεκόμενους μέχρι στιγμής απλώς να ακολουθούν την υποκείμενη, αδυνατώντας να προβλέψουν τη βραχυπρόθεσμη τάση και δείχνοντας συγκρατημένοι λόγω των επικείμενων αποκοπών μερισμάτων.

Καταρχήν ζητούμενο ήταν για σήμερα το κλείσιμο του Δείκτη υψηλότερα των 4.675 μονάδων, το οποίο μέχρι στιγμής φαίνεται να επιτυγχάνεται και σε μια τέτοια περίπτωση τεχνικά ανοίγει ο δρόμος για τις 4.695-4.702 και 4.712 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v