Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Εισαγόμενη” άνοδος για λίγους

Αναμενόμενη η ανοδική αντίδραση λόγω του θετικού κλίματος στις διεθνείς αγορές. Η κίνηση του Δείκτη σε υψηλότερα επίπεδα επιτυγχάνεται κυρίως από Εθνική, Eurobank, Alpha Bank, Coca Cola και κατά δεύτερο λόγο από Βιοχάλκο, Folli Follie και ΕΛΠΕ. Παραμένει ζητούμενο το κλείσιμο του Γ.Δ. υψηλότερα των 4.674 μονάδων και σε ακόμη καλύτερη περίπτωση των 4.686 μονάδων.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Aναμενόμενη η άνοδος αντανακλαστικού χαρακτήρα, που ευνοείται και σήμερα από τη θετική εικόνα των διεθνών αγορών, όμως, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, το ενδιαφέρον ξεκινάει και τελειώνει σε λίγους τίτλους, κυρίως υψηλής κεφαλαιοποίησης, καθώς σε μεσαία και μικρότερη η επιφυλακτικότητα είναι εμφανής, παρά το γεγονός ότι η αναλογία μεταξύ ανοδικών – πτωτικών μία ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης είναι στο 4 προς 1.

Αυτό το τελευταίο, μάλιστα, επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι ελάχιστοι μέχρι στιγμής τίτλοι καταγράφουν σημαντικά ημερήσια κέρδη, οι περισσότεροι δε από αυτούς με οριακές συναλλαγές.

Από τις μετοχές του FTSE, όπου και μέχρι στιγμής επικεντρώνεται το ενδιαφέρον, με κέρδη μεγαλύτερα των 3 ποσοστιαίων μονάδων η Folli Follie δείχνει να συνεχίζει την ανοδική κίνηση που ξεκίνησε χθες, ενώ αξιοσημείωτα μέχρι στιγμής κέρδη καταγράφουν Βιοχάλκο, Coca Cola, ΕΛΠΕ, Intralot, Alpha Bank, Εθνική και Eurobank.

Από εκεί και χαμηλότερα, με αξιοσημείωτα κέρδη, αλλά λίγες σχετικά συναλλαγές ο Δάιος, η Vivartia μετά την έκθεση της Morgan Stanley, η οποία δίνει τιμή–στόχο τα 19 ευρώ, ενώ σχετική κινητικότητα παρατηρείται σε Veterin, Sciens, Lamda Detergent, Kleemann, Καλπίνη Σίμο.

Τεχνικά ζητούμενο, όσον αφορά στο κλείσιμο της συνεδρίασης, είναι ο Γ.Δ. να πετύχει κλείσιμο υψηλότερα των 4.686 και στη χειρότερη των 4.674 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v