Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόωρη ”αργία”

Απολύτως υποτονική συνεδρίαση, με το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό να μην έχει πραγματοποιήσει συναλλαγές. Ακόμη μία καλή -μέχρι στιγμής- συνεδρίαση για την Εθνική, αξιοσημείωτα κέρδη με λίγες συναλλαγές για την Cosmote, ενώ αντίθετα δείχνουν να πιέζονται Τ.Τ. και ΕΛΤΕΧ. Από τους τρεις δεικτοβαρείς τίτλους που απέκοψαν μέρισμα, οι μεγαλύτερες απώλειες είναι για την Alpha Bank.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Απολύτως υποτονική συνεδρίαση, εξαιρετικά περιορισμένου ενδιαφέροντος, καθώς περίπου 45 λεπτά μετά την έναρξή της δεκάδες μετοχές δεν έχουν καν πραγματοποιήσει πράξη, ενώ εξίσου σημαντικός είναι ο αριθμός των τίτλων που δεν ξεπερνούν τις 10.000 τεμάχια.

Σε μία τέτοια περιορισμένου ενδιαφέροντος συνεδρίαση κάθε πρόβλεψη σε ό,τι αφορά τη λήξη της παραμένει επισφαλής, οπότε λίγοι επαγγελματίες του χώρου που έχουν παραμένει επί των ”επάλξεων” περιορίζονται στο να καταγράφουν τα μέχρι στιγμής δρώμενα.

Έτσι και όσον αφορά στους δεικτοβαρείς τίτλους, μία ακόμη καλή συνεδρίαση για την Εθνική, ενώ αξιοσημείωτα κέρδη αλλά με χαμηλό όγκο συναλλαγών καταγράφει και η Cosmote.

Αντίθετα, από τις τρεις δεικτοβαρείς τραπεζικές μετοχές που απέκοψαν μέρισμα, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει η Alpha bank, που τείνει να χάσει όλο αυτό που απέκοψε, σχετικά λιγότερες απώλειες για τη Eurobank, ενώ μάλλον ικανοποιητική εικόνα μέχρι στιγμής δίνει η Τρ. Πειραιώς.

Τέλος, από τις υπόλοιπες μετοχές του FTSE, δείχνουν να πιέζονται Τ.Τ. και ΕΛΤΕΧ.

Ο Γ.Δ. μέχρι στιγμής κινείται σε ένα εύρος συνολικά 19 μονάδων, (ενδοσυνεδριακό υψηλό 4.709,43, χαμηλό 4.690,87), ενώ η μικτή αξία συναλλαγών ξεπερνά τα 32 εκατ.

Όσον αφορά στις επιμέρους μετοχές και στους λίγους διακρινόμενους, ξεχωρίζουν (τηρουμένων των αναλογιών) η Druckfarben, η Eurodrip, η ANEK (μετά την αποκοπή δικαιώματος για τη συμμετοχή στην ΑΜΚ), ο Καλπίνης, η Σιδενόρ, η Αθηνά και η Nexans.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v