Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Μ. Πέμπτης

Τα σχέδια των ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ για την αγορά ενέργειας, της Alpha Ασφαλιστικής για την ελληνική αγορά, η έγκριση της Ε.Ε. για την εξαγορά της ΤΙΜ από τον Σαουίρις, η αύξηση των επιτοκίων από την Τράπεζα Κύπρου και οι εξελίξεις στον ΣΜΕΧΑ είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Μ. Πέμπτη.

Ο Τύπος της Μ. Πέμπτης
Τα σχέδια των ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ για την αγορά ενέργειας, της Alpha Ασφαλιστικής για την ελληνική αγορά, η έγκριση της Ε.Ε. για την εξαγορά της ΤΙΜ από τον Σαουίρις, η αύξηση των επιτοκίων από την Τράπεζα Κύπρου και οι εξελίξεις στον ΣΜΕΧΑ είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Μ. Πέμπτη.

Τράπεζες: Χωρίς το δικαίωμα μερίσματος 0,56 ευρώ, 0,75 ευρώ και 0,32 ευρώ αντίστοιχα θα διαπραγματεύονται από σήμερα οι μετοχές των τραπεζών Eurobank, Alpha Bank και Πειραιώς.

ΤΙΜ Hellas: Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε χωρίς επιφυλάξεις την εξαγορά της Hellas Telecom, μητρικής εταιρίας της ΤΙΜ Hellas και της Q-Telecom, από την εδρεύουσα στην Ιταλία Weather Investments, που ανήκει στον Αιγύπτιο μεγιστάνα Ναγκίπ Σαουίρις.

Alpha Ασφαλιστική: Την αναρρίχηση της Alpha Ασφαλιστικής μεταξύ των τριών πρώτων εταιριών του ασφαλιστικού κλάδου, από τη σημερινή 10η θέση, θέτει ως στόχο για την επόμενη 5ετία η νέα διοίκηση της εταιρίας. Προβλέπεται διπλασιασμός των ασφαλιστικών εργασιών στο τέλος του 2012, τριπλασιασμός των νέων εργασιών καθώς και τριπλασιασμός των κερδών της εταιρίας, η οποία θα μετονομαστεί σταδιακά εντός ενός έτους σε ΑΧΑ.

ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ: Ένας από τους κυριότερους μοχλούς ανάπτυξης του ομίλου ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ αποτελεί ο κλάδος της ενέργειας. Στόχος του ομίλου είναι το 2012 να έχει εγκατεστημένα 1600 MW ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και 1.200 MW - 1.500 MW από θερμικές πηγές ενέργειας, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια παρουσίασης στην ΕΘΕ.

Τράπεζα Κύπρου: Ως και κατά 0,25% αυξάνει τα επιτόκια των λογαριασμών καταθέσεων η Τράπεζα Κύπρου από τις 11 Απριλίου. Παράλληλα, διατηρεί αμετάβλητα τα σταθερά επιτόκια στεγαστικών και επαγγελματικών δανείων όλων των κατηγοριών, τα κυμαινόμενα και σταθερά επιτόκια των προσωπικών δανείων έως 6.000 ευρώ, τα κυμαινόμενα επιτόκια των τρεχούμενων λογαριασμών με δικαίωμα υπερανάληψης, το κυμαινόμενο επιτόκιο χορηγήσεων με καταθέσεις σε εγγύηση, καθώς και τα σταθερά επιτόκια μεταφοράς υπολοίπων πιστωτικών καρτών.

Euromedica: Προσύμφωνο για την πώληση του 50% του μετοχικού κεφαλαίου του θεσσαλικού κέντρου αποκατάστασης Αρωγή υπέγραψε η Euromedica. Η συμφωνία προβλέπει ότι το συνολικό τίμημα για την αγορά του ποσοστού αυτού θα ανέλθει σε 8,7 εκατ. ευρώ, γράφει η ”Καθημερινή”.

Δάνεια: Επιστολή με την οποία ζητά από τις διοικήσεις των εμπορικών τραπεζών να περιορίσουν στο 3,5% το ποσοστό των καθυστερούμενων δανείων επί του συνόλου των χορηγήσεών τους απέστειλε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Τηλεπικοινωνίες: Δεν θα επιβαρύνει πλέον τους καταναλωτές το κόστος της φορητότητας αριθμού κινητού τηλεφώνου, καθώς όλες οι εταιρίες τηλεφωνίας (Cosmote, Vodafone, TIM, Q-Telecom) αποφάσισαν να το επιδοτήσουν για πελάτες συμβολαίου και καρτοκινητής, καθώς και για τους συνδρομητές εταιρικών προγραμμάτων.

ΣΜΕΧΑ: Παράταση μέχρι την άλλη Πέμπτη 12 Απριλίου έλαβε η κρίση που έχει ξεσπάσει στους κόλπους των χρηματιστών. Η χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. αναβλήθηκε για να εκτονωθεί η κατάσταση, αφού η βασική αιτία είναι το ξεκαθάρισμα στον κλάδο μεταξύ των ιδιωτικών ΑΧΕ και των θυγατρικών χρηματιστηριακών των τραπεζικών ομίλων. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ο ΣΜΕΧΑ να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές μετά το Πάσχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v