Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Οι εκτιμήσεις για την κερδοφορία των τραπεζών κατά το α’ τρίμηνο, τα σχέδια του οικονομικού επιτελείου για τις αποκρατικοποιήσεις και τα σχέδια της Marfin για επέκταση στο εξωτερικό είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Τρίτη.

Ο Τύπος της Τρίτης
Οι εκτιμήσεις για την κερδοφορία των τραπεζών κατά το α’ τρίμηνο, τα σχέδια του οικονομικού επιτελείου για τις αποκρατικοποιήσεις και τα σχέδια της Marfin για επέκταση στο εξωτερικό είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Τρίτη.

Τράπεζες: Εντυπωσιακά υψηλούς ρυθμούς κερδοφορίας αναμένεται να παρουσιάσουν οι πέντε μεγάλες ελληνικές τράπεζες κατά το α’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, γράφει η ”Ημερησία”. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για συνολικά κέρδη μεταξύ 1,2 και 1,3 δισ. ευρώ. Τη μεγαλύτερη αύξηση κερδοφορίας αναμένεται να παρουσιάσει η Εθνική Τράπεζα λόγω των σημαντικών εσόδων που είχε από τη Finansbank, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για κέρδη 390 - 400 εκατ. ευρώ.

Αποκρατικοποιήσεις: Στην αναβολή της νέας διάθεσης μετοχών της Αγροτικής Τράπεζας για το 2008 καταλήγει, σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο, καθώς τα μηνύματα που λαμβάνονται από την αγορά και τους θεσμικούς επενδυτές δεν είναι ευνοϊκά, αναφέρει η ”Ημερησία”. Εν τω μεταξύ, την ερχόμενη εβδομάδα η αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή θα λάβει τις οριστικές αποφάσεις για την αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και του Καζίνο της Πάρνηθας. Σύμφωνα με τη ”Ναυτεμπορική”, όσον αφορά στον ΟΤΕ, προκρίνεται η περαιτέρω αποκρατικοποίηση με τη διάθεση πακέτου μετοχών 10% - 15% σε θεσμικούς επενδυτές.

Marfin: Σχέδιο ώστε να διπλασιάσει τα υπό διαχείριση κεφάλαιά της μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου, ύψους 5,19 δισ. ευρώ, εκπονεί ο όμιλος της Marfin, σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”. Στους στόχους της είναι να προχωρήσει σε μεγάλες εξαγορές στο εξωτερικό, με έμφαση στους κλάδους υγείας, πληροφορικής, ξενοδοχείων και τουρισμού, αλλά και σε αγορά γης και ακινήτων. Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα, η Marfin Popular Bank σχεδιάζει τη διεθνοποίησή της εξετάζοντας εξαγορά τράπεζας στο Μπαχρέιν σε συνεργασία με το Dubai.

ΑΧΑ: Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για νέες εξαγορές στην ελληνική αγορά ο κ. Eric Kleijnen, εκπρόσωπος της γαλλικής εταιρίας ΑΧΑ, που πρόσφατα εξαγόρασε την Alpha Ασφαλιστική. Ο ίδιος τόνισε ότι η εταιρία ενδιαφέρεται για ό,τι έχει αξία και ότι διαθέτει λογική αποτίμηση.

RomTelecom: Τα ηνία της RomTelecom ανέλαβε και επίσημα ο κ. Γιώργος Ιωαννίδης, ο μέχρι χθες διευθύνων σύμβουλος της OTEnet. Όπως ανακοίνωσε ο ΟΤΕ, ο κ. Ιωαννίδης αναλαμβάνει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της RomTelecom που κατείχε ο κ. James Hubley ο οποίος αποχωρεί.

Σοφοκλέους: Στα χέρια των ξένων θεσμικών επενδυτών και του ελληνικού δημοσίου βρίσκεται η μερίδα του λέοντος των μετοχών που είναι εισηγμένες στη Σοφοκλέους, σύμφωνα με την ”Ημερησία”. Η συνολική αξία των μετοχών που βρίσκονται στα ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια και των συμμετοχών του Δημοσίου σε εισηγμένες επιχειρήσεις υπερβαίνει τα 100 δισ. ευρώ και αντιστοιχεί στο 65% περίπου της συνολικής κεφαλαιοποίησης του Χ.Α, που ανέρχεται στα 173 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v