Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποτονικότητας συνέχεια...

Δεν δείχνει διαθέσεις διαφοροποίησης, τουλάχιστον όσον αφορά στο εύρος διακύμανσης, ο Γ.Δ., σε μία άκρως υποτονική συνεδρίαση τόσο στην υποκείμενη αγορά όσο και στην αγορά παραγώγων. Διακυμάνσεις που ξεπερνούν τη μία ποσοστιαία μονάδα και όσον αφορά στους δεικτοβαρείς τίτλους μόνο για την Τρ. Κύπρου (θετικά) και για Eurobank, Alpha Bank, ΕΛΤΕΧ (αρνητικά).

του Α. Αναγνωστόπουλου

Καμία ουσιαστική διαφοροποίηση τουλάχιστον όσον αφορά στη διακύμανση του Γ.Δ., ενώ σταδιακά κάποιοι περισσότεροι τίτλοι έχουν κάνει πράξεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει αρθεί η υποτονικότητα.

Από τις μετοχές του FTSE συνεχίζεται να βρίσκεται υπό πίεση ο τίτλος της ΕΛΤΕΧ, όπως και οι Alpha Bank, Eurobank, λόγω αποκοπής μερισμάτων, σε αντίθεση με την Πειραιώς που διατηρεί οριακά το θετικό πρόσημο.

Από εκεί και πέρα, και λίγο πριν συμπληρωθούν τέσσερις ώρες συνεδρίασης, ούτε ένας δεικτοβαρείς τίτλος, πλην της Τρ. Κύπρου, δεν καταγράφει κέρδη ή απώλειες που να ξεπερνούν τη μία ποσοστιαία μονάδα.

Δημιουργώντας όλες τις προϋποθέσεις, προκειμένου ο δείκτης να συνεχίσει να κινείται στο ήδη διαμορφωμένο είδος διακύμανσης.

Εξαιρετικά υποτονική συνεδρίαση και στην αγορά παραγώγων.

Με ελάχιστες μέχρι στιγμής συναλλαγές, αν και οι λίγοι εμπλεκόμενοι έχουν δώσει στα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης κέρδη, σε αντίθεση με τις οριακές απώλειες που γράφει ο αντίστοιχος δείκτης στην υποκείμενη, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τον σχετικό περιορισμό των υποτιμήσεων.

Τέλος, όσον αφορά στις επιμέρους μετοχές, μία ακόμη ανοδική συνεδρίαση για την Ideal, ενώ κινητικότητα παρουσιάζεται σε CPI, Aspis Πρόνοια, Ευρωπαϊκή Πίστη, Καλπίνη Σίμο, Ηλεκτρονική Αθηνών, Frigoglass και ANEK.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v