Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Τρίτης

Η εταιρία ΕΒΙΚ πραγματοποιεί την ετήσια γενική της συνέλευση με βασικότερο θέμα την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων του 2006. Αλλαγές στη σύνθεση των δεικτών της Αγοράς Αξιών του Χ.Α.

Η ατζέντα της Τρίτης
Σήμερα, Τρίτη

Γενικές συνελεύσεις

ΕΒΙΚ Α.Ε.: Ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 15:30, στο ξενοδοχείο ATHENAEUM INTERCONTINENTAL, αίθουσα Aphrodite III, Λ. Συγγρού 89 - 93, Αθήνα, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Υποβολή και έγκριση των ατομικών και ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της εταιρικής χρήσης 2006 (1/1/2006 έως 31/12/2006) καθώς και της σχετικής έκθεσης του ορκωτού ελεγκτή και του διοικητικού συμβουλίου.

2. Έγκριση διάθεσης αποτελεσμάτων της εταιρικής χρήσης 2006 (1/1/2006 έως 31/12/2006) και καθορισμός ημερομηνίας αποκοπής του μερίσματος και χρόνος πληρωμής του.

3. Απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. και του ορκωτού ελεγκτή από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τη χρήση του έτους 2006.

4. Εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών ορκωτών ελεγκτών για τη χρήση 2007.

5. Έγκριση αμοιβών και αποδοχών των μελών του Δ.Σ. για τη χρήση του έτους 2006 και καθορισμός αμοιβών και αποδοχών για το έτος 2007 κατά τα άρθρα 23α και 24 κ.ν. 2190/1920.

Αποκοπή μερισμάτων

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ: 0,29 ευρώ

Εταιρικές πράξεις

Σήμερα πρόκειται να εκποιηθούν 6.574 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρίας VIVARTIA που προέρχονται από αδιάθετα κλασματικά υπόλοιπα τα οποία προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της. Η τιμή εκκίνησης για την εκποίηση των μετοχών δεν μπορεί να είναι κατώτερη από την αμέσως προηγούμενη από την εκποίηση τιμή κλεισίματος σε ποσοστό μεγαλύτερο του δύο τοις εκατό (2%).

Διάφορα

* Διευρύνεται σε 90 (από 83) ο αριθμός των εταιριών που συγκροτούν την κατηγορία της Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης της Σοφοκλέους, ενώ παράλληλα μειώνονται σε 172 (από 176) οι εταιρίες της Μεσαίας και Μικρής Κεφαλαιοποίησης, όπως και των Ειδικών Χρηματιστηριακών Χαρακτηριστικών (από 19 σε 16). Αμετάβλητος παραμένει ο αριθμός στις κατηγορίες Επιτήρηση (19) και Αναστολή (19). Συγκεκριμένα:

Οι μετοχές των κάτωθι 11 εταιριών μεταφέρονται στην κατηγορία Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης από την κατηγορία Μεσαίας και Μικρής Κεφαλαιοποίησης:

1. ΑΧΟΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (ΚΟ)

2. ΕΤ. ΥΔΡΕΥΣΗΣ & ΑΠΟΧ. ΘΕΣ/ΚΗΣ (ΚΟ)

3. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ (ΚΟ)

4. ΛΑΜΔΑ ΝΤΙΤEΡΤΖΕΝΤ (ΚΟ)

5. ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΣΒΟΥ (ΚΟ)

6. ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ (ΚΟ)

7. ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (ΚΟ)

8. KLEEMAN HELLAS (KO)

9. REDS (ΚΟ)

10. SCIENS (ΚΟ)

11. SPRIDER STORES (ΚΟ)

Οι μετοχές των κάτωθι 2 εταιριών μεταφέρονται από την κατηγορία Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης στην Κατηγορία Μεσαίας και Μικρής Κεφαλαιοποίησης διότι δεν πληρούν τουλάχιστον ένα από τα κριτήρια που προβλέπονται στο άρθρο 210 του κανονισμού σε 2 διαδοχικές αναθεωρήσεις.

1. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ(ΚΟ) - Κεφαλαιοποίηση <100 εκατ. ευρώ

2. ALTEC (ΚΟ) - Συμμετοχή στον Δείκτη Υψηλής Κυκλοφοριακής Ταχύτητας

* Πραγματοποιούνται πριν από την έναρξη των συναλλαγών της σημερινής συνεδρίασης οι ακόλουθες αλλαγές στη σύνθεση των δεικτών της Αγοράς Αξιών του Χ.Α. Συγκεκριμένα:

- Γενικός Δείκτης Τιμών Χ.Α. & Δείκτης Συνολικής Απόδοσης του Γενικού Δείκτη: H μετοχή ΕΛΑΪΣ – UNILEVER (KO) αφαιρείται από τη σύνθεση του Δείκτη και αντικαθίσταται από τη μετοχή ELMEC SPORT (ΚΟ) με στάθμιση 100%.

- FTSE/Χ.Α. International: Οι μετοχές ΕΛΑΪΣ – UNILEVER (KO), ALTEC (KO) και ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Χ.Κ. (KO) αφαιρούνται από τη σύνθεση του δείκτη χωρίς την αντικατάστασή τους από άλλες μετοχές.

- FTSE/X.A. Small Cap 80: Οι μετοχές ΑΧΟΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (KO), ΕΥΑΘ (KO), ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ (KO), REDS (KO), KLEEMAN HELLAS (KO), ”ΛΑΜΔΑ ΝΤΙΤΕΡΤΖΕΝΤ (KO), ΝΕΛ (KO), SCIENS ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (KO) και SPRIDER STORES (KO) αφαιρούνται από τη σύνθεση του δείκτη και αντικαθίστανται από τις μετοχές ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ (KO) με στάθμιση 50%, ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ (KO) με στάθμιση 50%, ΔΡΟΜΕΑΣ (KO) με στάθμιση 30%, ΔΙΕΚΑΤ (ΚΟ) με στάθμιση 40%, ΠΕΡΣΕΥΣ (KO) με στάθμιση 20%, ΚΡΙ - ΚΡΙ (KO) με στάθμιση 30%, ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ (KO) με στάθμιση 50%, ΕΒΙΚ (KO) με στάθμιση 50% και RIDENCO (KΑ) με στάθμιση 50%.

- FTSE/X.A. 140: Οι μετοχές ΕΛΑΪΣ – UNILEVER (KO), ALTEC (KO) και ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Χ.Κ. (KO) αφαιρούνται από τη σύνθεση του δείκτη χωρίς την αντικατάστασή τους από άλλες μετοχές. Στη σύνθεση του δείκτη εισέρχονται οι μετοχές ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ (KO) με στάθμιση 50%, ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ (KO) με στάθμιση 50%, ΔΡΟΜΕΑΣ (KO) με στάθμιση 30%, ΔΙΕΚΑΤ (ΚΟ) με στάθμιση 40%, ΠΕΡΣΕΥΣ (KO) με στάθμιση 20%, ΚΡΙ - ΚΡΙ (KO) με στάθμιση 30%, ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ (KO) με στάθμιση 50%, ΕΒΙΚ (KO) με στάθμιση 50% και RIDENCO (KΑ) με στάθμιση 50% συνέπεια της συμμετοχής τους στον Δείκτη FTSE/X.A. Small Cap 80.

- FTSE/Χ.Α. Τρόφιμα & Ποτά: Η μετοχή ΕΛΑΪΣ – UNILEVER (KO) αφαιρείται από τη σύνθεση του δείκτη χωρίς την αντικατάστασή της από άλλη μετοχή. Στη σύνθεση του δείκτη εισέρχονται οι μετοχές ΠΕΡΣΕΥΣ (KO) με στάθμιση 20%, ΚΡΙ - ΚΡΙ (KO) με στάθμιση 30% και ΕΒΙΚ (KO) με στάθμιση 50% συνέπεια της συμμετοχής τους στον δείκτη FTSE/X.A. Small Cap 80.

- FTSE/Χ.Α. Τεχνολογία: Η μετοχή ALTEC (KO) αφαιρείται από τη σύνθεση του δείκτη χωρίς την αντικατάστασή της από άλλη μετοχή.

- FTSE/Χ.Α. Μέσα Ενημέρωση: Η μετοχή ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Χ.Κ. (KO) αφαιρείται από τη σύνθεση του δείκτη χωρίς την αντικατάστασή της από άλλη μετοχή.

- FTSE/Χ.Α. Προσωπικά & Οικιακά Προϊόντα: Στη σύνθεση του δείκτη εισέρχονται οι μετοχές ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ (KO) με στάθμιση 50%, ΔΡΟΜΕΑΣ (KO) με στάθμιση 30% και RIDENCO (KΑ) με στάθμιση 50% συνέπεια της συμμετοχής τους στον δείκτη FTSE/X.A. Small Cap 80.

- FTSE/Χ.Α. Κατασκευών & Υλικών: Στη σύνθεση του δείκτη εισέρχονται οι μετοχές ΔΙΕΚΑΤ (KO) με στάθμιση 40%, και ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ (KO) με στάθμιση 50% συνέπεια της συμμετοχής τους στον δείκτη FTSE/X.A. Small Cap 80.

- FTSE/Χ.Α. Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών: Στη σύνθεση του δείκτη εισέρχεται η μετοχή ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ (KO) με στάθμιση 50% συνέπεια της συμμετοχής της στον δείκτη FTSE/X.A. Small Cap 80.

Οικονομικά στοιχεία

- Εκτιμήσεις εμπορευματικών συναλλαγών (Φεβρουάριος).

Διεθνή

Γαλλία

- Βιομηχανική παραγωγή (Φεβρουάριος).

Γερμανία

- Ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή (Μάρτιος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v