Ο Τύπος της Παρασκευής

Το ενδεχόμενο πώλησης από την ΔΕΗ του ποσοστού που κατέχει στην Tellas, η προσφυγή του ΟΤΕ κατά της ΕΕΤΤ για τους τοπικούς βρόχους, η αίτηση βρετανικής εταιρείας για άδεια λειτουργίας δικτύου πρακτορείων τυχερών παιχνιδιών, οι εξελίξεις στο θέμα των ομολόγων και στο ΣΜΕΧΑ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

Ο Τύπος της Παρασκευής

ΔΕΗ: Την πώληση του ποσοστού που κατέχει στην Tellas και στην έξοδό της από τις τηλεπικοινωνίες εξετάζει η ΔΕΗ, σύμφωνα με την Καθημερινή. Η διοίκηση της ΔΕΗ φέρεται, μάλιστα, να έχει ζητήσει και τη συνδρομή συμβούλου για την αποτίμηση της αξίας του χαρτοφυλακίου.

ΟΤΕ: Στα διοικητικά δικαστήρια σκοπεύει να προσφύγει ο ΟΤΕ κατά της πρόσφατης απόφασης της ΕΕΤΤ η οποία καθορίζει τη διαδικασία αποδεσμοποίησης του τοπικού βρόχου στο δίκτυο του οργανισμού, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

ΟΠΑΠ: Στην καλή πορεία του παιχνιδιού ”Πάμε Στοίχημα” τους πρώτους μήνες του 2007 αναφέρεται με χθεσινή του ανακοίνωση ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ, κ. Σ. Κωστάκος, απαντώντας σε δημοσιεύματα που ασκούσαν κριτική. Σύμφωνα με πληροφορίες το ”Πάμε Στοίχημα” παρουσίασε αύξηση εσόδων 10-12% με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 66-67%.

Ηλεκτρονική Αθηνών: Άνω των 200 εκατ. ευρώ αναμένεται να διαμορφωθεί ο τζίρος του ομίλου Ηλεκτρονική Αθηνών κατά τη χρήση 2006-2007, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 100% των μετοχών της Σαραφίδης, που ανακοίνωσε η εταιρεία χθες, αναφέρει η Ημερησία.

Τυχερά Παιχνίδια: Αίτηση για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας δικτύου πρακτορείων διενέργειας τυχερών παιχνιδιών (στοίχημα) κατέθεσε χθες η William Hill στα υπουργεία Οικονομίας και Πολιτισμού, αναφέρουν η ”Καθημερινή” και το ”Βήμα”.

Πλαστικά Θράκης: Την περαιτέρω επέκταση στην αμερικανική αγορά γεωυφασμάτων και αγροϋφασμάτων αλλά και την προσθήκη ετησίως 35 εκατ. δολαρίων στις πωλήσεις του ομίλου Πλαστικά Θράκης, αναμένει η διοίκηση της ελληνικής εταιρείας, με τη νέα εξαγορά που ανακοινώθηκε χθες αντί τιμήματος 11,8 εκατ. δολαρίων.

Τράπεζα Κύπρου: Κατηγορηματική ήταν η απάντηση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, Χρυσοστόμου, σε ερώτηση αν η Εκκλησία της Κύπρου θα πωλούσε ποτέ μετοχές της Τράπεζας Κύπρου. Ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας πως ”η επένδυση σε μετοχές της Τράπεζας Κύπρου πιστεύουμε ότι είναι η καλύτερη επένδυση”.

Εκθεσιακά Κέντρα: Στην κοινοπραξία των ομίλων Ιωάννου Παρασκευαΐδη-Κοπελούζου-Ρότα καταλήγει, όπως όλα δείχνουν, το νέο εκθεσιακό κέντρο στα Σπάτα, το μεγαλύτερο στην περιοχή των Βαλκανίων. Η εν λόγω κοινοπραξία επικράτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, έναντι του έτερου διεκδικητή, της Infosuccess, συμφερόντων του κ. Α. Πίκουλα, αναφέρει το Κέρδος.

Ομόλογα: Όσα ασφαλιστικά Ταμεία θεωρούν ότι ζημιώθηκαν από τις νουθεσίες και συμβουλές που παρείχαν σε αυτά χρηματιστηριακές εταιρείες, σχετικά με την επένδυση των αποθεματικών τους, μπορούν να στραφούν με νομικά μέσα κατά των εταιρειών αυτών, δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας, αποκλείοντας ταυτόχρονα κάθε ενδεχόμενο επιστροφής στα Ταμεία χρημάτων που επενδύθηκαν σε δομημένα ομόλογα του Δημοσίου.

ΣΜΕΧΑ: Διεκόπη και η χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΜΕΧΑ, για δεύτερη φορά, καθώς κορυφώνεται ο διχασμός στους κόλπους των χρηματιστών για τον έλεγχο του συνδικαλιστικού τους οργάνου μεταξύ των τραπεζικών χρηματιστηριακών και των ιδιωτικών ΑΧΕ. Η συνεδρίαση θα επαναληφθεί την Τρίτη 17 Απριλίου.

Σοφοκλέους: Όταν η αγορά κινείται πλάγια ή έστω όταν επικρατεί αβεβαιότητα για την ”επόμενη μέρα” του Γενικού Δείκτη, το επενδυτικό ενδιαφέρον μεταφέρεται στο πεδίο των μερισμάτων. Και όσο μεγαλύτερες και περισσότερο διατηρήσιμες προβλέπεται να είναι οι μερισματικές αποδόσεις, τόσο ασφαλέστερες θεωρούνται οι μετοχικές τοποθετήσεις. Κάτω από αυτά τα δεδομένα, πολλοί επενδυτές αναζητούν την ασφάλεια των μερισμάτων και το θετικό είναι ότι η μερισματική απόδοση της Σοφοκλέους, αναφέρει η εφημερίδα Μέτοχος στο κεντρικό της άρθρο με τίτλο ”Το χρυσό… μαξιλάρι!”.