Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Σε ”buy” αναβαθμίζει η Citigroup

Σε αναβάθμιση της σύστασης για τον ΟΤΕ σε ”buy” από ”hold” και σε αύξηση της τιμής-στόχου από τα 24 ευρώ στα 25 ευρώ προχώρησε η Citigroup. Tο θέμα του placement εξακολουθεί να θεωρείται επενδυτικό ρίσκο, ενώ σημειώνει πως ανεξαρτήτως αποτελέσματος, είναι μάλλον απίθανο ο Οργανισμός να προχωρήσει σε εξαγορά των μειοψηφιών της Cosmote πριν από τις επόμενες εκλογές.

ΟΤΕ: Σε ”buy” αναβαθμίζει η Citigroup
Σε αναβάθμιση της σύστασης για τον ΟΤΕ σε ”buy” από ”hold” προηγουμένως και σε αύξηση της τιμής-στόχου από τα 24 ευρώ στα 25 ευρώ ανά μετοχή προχώρησε με έκθεσή της στις 19/4 η Citigroup.

Η μετοχή του ΟΤΕ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Πέμπτης στα 21 ευρώ.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, ο ΟΤΕ διαπραγματεύεται 16,9 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2007 όσον αφορά στο Ρ/Ε και 6,2 φορές σε επίπεδο EV/EBITDA, με μερισματική απόδοση 3,5%, έναντι 14,6 φορών (Ρ/Ε), 6,4 φορών (EV/EBITDA) και μερισματικής απόδοσης 4,6% αντίστοιχα για τον κλάδο γενικότερα.

Ωστόσο, ο ΟΤΕ αναπτύσσεται πολύ ταχύτερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Citigroup, με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης των κερδών ανά μετοχή για την περίοδο 2006-2009 στο 26%, έναντι 13% του κλάδου.

Η Citigroup αναφέρει ότι το θέμα του placement εξακολουθεί να θεωρείται επενδυτικό ρίσκο, ενώ σημειώνει πως ανεξαρτήτως αποτελέσματος, είναι μάλλον απίθανο ο Οργανισμός να προχωρήσει σε εξαγορά των μειοψηφιών της Cosmote πριν από τις επόμενες εκλογές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v