Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Δευτέρας

Η Delta Project πραγματοποιεί έκτακτη γενική συνέλευση με βασικό θέμα την απόσχιση των κλάδων κατασκευής μηχανολογικού εξοπλισμού, μηχανημάτων και μεταλλικών κατασκευών και κατασκευής ολοκληρωμένων έργων στους τομείς της βιομηχανίας και ενέργειας και εισφορά τους στην Ενεργειακή Τεχνική. Από σήμερα εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 24.502.416 νέες μετοχές της MPB που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με εισφορά σε είδος.

Η ατζέντα της Δευτέρας
Σήμερα, Δευτέρα

Εταιρικές πράξεις

* Εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 24.502.416 νέες (ΚΟ) μετοχές της εταιρίας MARFIN POPULAR BANK PUBLIC CO LTD που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με εισφορά σε είδος. Από την ίδια ημερομηνία το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρίας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 796.682.764 (ΚΟ) μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,867 ευρώ εκάστης.

Γενικές συνελεύσεις

ΔΕΛΤΑ PROJECT Α.Ε.: Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 14:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων Σύρος του ξενοδοχείου Μετροπόλιταν, στον δήμο Παλαιού Φαλήρου, Λεωφ. Συγγρού 385, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Έγκριση απόσχισης από την εταιρία των κλάδων: (ι) Κατασκευής μηχανολογικού εξοπλισμού, μηχανημάτων και μεταλλικών κατασκευών. (ιι) Κατασκευής ολοκληρωμένων έργων στους τομείς της βιομηχανίας και ενέργειας στην ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1-5 του ν. 2166/1993 και τις διατάξεις του κ.ν. 2190/1920, και εν γένει της εμπορικής νομοθεσίας.

2. Έγκριση της έκθεσης των ορκωτών ελεγκτών για την επιβεβαίωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων των εισφερόμενων κλάδων και της λογιστικής κατάστασης της 31ης/12/2006 των εισφερόμενων κλάδων.

3. Ορισμός εκπροσώπου της εταιρίας για την υπογραφή της σχετικής συμβολαιογραφικής πράξης εισφοράς των κλάδων: (ι) Κατασκευής μηχανολογικού εξοπλισμού, μηχανημάτων και μεταλλικών κατασκευών. (ιι) Κατασκευής ολοκληρωμένων έργων στους τομείς της βιομηχανίας και ενέργειας στην ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Διάφορα

* Ο πρωθυπουργός, κ. Κώστας Καραμανλής, θα συναντηθεί στις 10:00 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, κ. Mahmoud Abbas.

* Ο πρωθυπουργός, κ. Κώστας Καραμανλής, θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας, κ. Janez Jansa. Το πλήρες πρόγραμμα της συνάντησης έχει ως εξής:

12:00 - Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Σλοβένο ομόλογό του.

13:00 - Υπογραφή από τον υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Σλοβενίας, κ. Dimitrij Rupei, και από τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη:

α) Του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Άμυνας της Δημοκρατίας της Σλοβενίας και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας σχετικά με τη συνεργασία στα πλαίσια του Πολυεθνικού Συντονιστικού Κέντρου Στρατηγικών Θαλασσίων Μεταφορών.

β) Της τεχνικής συμφωνίας μεταξύ του υπουργείου Άμυνας της Δημοκρατίας της Σλοβενίας και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας σχετικά με την εφαρμογή του ανώτερου μνημονίου.

γ) Του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Μεταφορών της Δημοκρατίας της Σλοβενίας και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας για τη συνεργασία της Σλοβενικής Ναυτιλιακής Διεύθυνσης και της Ελληνικής Υδρογραφικής Υπηρεσίας.

- Υπογραφή από τον υπουργό Οικονομίας της Δημοκρατίας της Σλοβενίας, κ. Andrej Vizjak, και την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, του μνημονίου κατανόησης μεταξύ του υπουργείου Οικονομίας της Δημοκρατίας της Σλοβενίας και του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης για συνεργασία στον τομέα του τουρισμού.

13:15 - Δηλώσεις στα ΜΜΕ.

13:30 - Γεύμα εργασίας που παραθέτει ο πρωθυπουργός προς τιμήν του πρωθυπουργού της Σλοβενίας.

* Στις 09:20 o υπουργός κ. Σ. Τσιτουρίδης θα εκπροσωπήσει τον πρωθυπουργό, κ. Κώστα Καραμανλή, στην τελετή έναρξης της 2ης Περιφερειακής Πανευρωπαϊκής Συνδιάσκεψης της UNI-Europa που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη).

* Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, θα συναντηθεί στις 16:00 με τον υπουργό Οικονομίας της Σλοβενίας, κ. Andrej Vizlak. Μετά τη συνάντηση οι δύο υπουργοί θα παραστούν στην εκδήλωση του ελληνοσλοβενικού επιχειρηματικού φόρουμ, στην οποία ο κ. Αλογοσκούφης θα απευθύνει χαιρετισμό. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hilton.

* Την έναρξη σειράς σεμιναρίων για τον νέο ΚΟΚ σε στελέχη της Τροχαίας θα κάνουν σήμερα, 23 Απριλίου, στις 10.00 οι υπουργοί Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης, και Δημοσίας Τάξεως, κ. Βύρων Πολύδωρας. Τα σεμινάρια θα λάβουν χώρα στο αμφιθέατρο του ΥΜΕ.

Στη συνέχεια οι κύριοι Πολύδωρας και Λιάπης θα παρουσιάσουν την ηλεκτρονική διασύνδεση των δύο υπουργείων στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του ΣΕΣΟ (point system).

Οικονομικά στοιχεία

- Ανακοίνωση των δεικτών τιμών κατηγοριών έργων και κόστους κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών (α’ τρίμηνο).

- Ανακοίνωση του δείκτη τιμών υλικών κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών (Μάρτιος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v