Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σοφοκλέους: Όλα στο ”13”!

Οι 13.000 μονάδες του Dow Jones είναι το μαγικό νούμερο που μπορεί να φέρει τη Σοφοκλέους λίγο πάνω από τις 5.000 μονάδες. Ο αγαπημένος των αγορών Σαρκοζί πήρε ”κεφάλι” στη Γαλλία και στην Ελλάδα τα deals στα ”μικρομεσαία”… πληθύνονται. Ιδανικές οι συνθήκες για… να πλησιάσει ο λαός. Ο οποίος, όμως, θα πρέπει να προσέχει τι και πόσο αγοράζει. (Τips: ΙΜΑΚΟ, MPB, Autohellas, Αστέρας, ΑΝΕΚ, Μηχανική).

Σοφοκλέους: Όλα στο ”13”!
Καλή σας ημέρα

Χρόνια πολλά σε Γιώργηδες (γιορτάζει και ο πλανητάρχης, στείλτε κάτι) και Γεωργίες (ελληνιστί… Τζίνες)…

Οι 13.000 μονάδες του Dow Jones είναι το μαγικό νούμερο που μπορεί να φέρει τη Σοφοκλέους άμεσα λίγο πάνω από τις 5.000 μονάδες…

… Ο αγαπημένος των αγορών Σαρκοζί πήρε ”κεφάλι” στη Γαλλία (αν και δεν έληξε το ”νιτερέσο” με τη Σεργολέν Ρουαγιάλ), ενώ στην Ελλάδα τα deals στα ”μικρομεσαία” χαρτιά αυξάνονται…

Ιδανικές οι συνθήκες για… να πλησιάσει τη Σοφοκλέουςο λαός. Άλλωστε αρκετές από τις μετοχές που είχε από παλιά στα χαρτοφυλάκια πιάνουν τώρα τις τιμές αγοράς…

Θα πρέπει όμως ο λαός να προσέχει πολύ τι και πόσο αγοράζει και να διαβάζει πίσω από τις γραμμές τι σημαίνουν τα πομπωδώς ανακοινώσιμα deals. (Τι θα γίνει για παράδειγμα στις εκδόσεις τώρα που μπήκαν κάποιοι εφοπλιστές; Θα διαβάζουν στο εξής οι Έλληνες περισσότερα περιοδικά; Και θα πληρώνουν στο εξής οι εταιρίες περισσότερες και ακριβότερες τις διαφημίσεις;).

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Η τεχνική ανάλυση της Εμπορικής λέει μεταξύ άλλων ότι ”για το άμεσο μέλλον παραμένουμε επιφυλακτικοί. Δεν έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος νέας υποχώρησης. Σε ορίζοντα διμήνου θεωρούμε ότι θα σημειωθούν αρκετές παλινδρομήσεις προτού σημειωθεί ένα νέο αξιόλογο ανοδικό κύμα. Η συνολική τεχνική εικόνα συνηγορεί στην υιοθέτηση αμυντικών επενδυτικών κινήσεων”.

TIPS…

- ΙΜΑΚΟ: Τετάρτη με Παρασκευή +66% μετά τη συμφωνία με τον όμιλο Ρέστη. Ιστορικό υψηλό, τα 30,09 ευρώ (!) στις 29 Μαΐου 2000. Καμία συμφωνία ή διαπραγμάτευση της ΙΜΑΚΟ με το MTV δεν υφίσταται, απαντά στις φήμες η εταιρία.

- MPB: Δικαιούχοι του μερίσματος (0,31 ευρώ) είναι οι κάτοχοι των μετοχών κατά τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης. Ημερομηνία καταβολής η 3η Μαΐου.

- Autohellas: Μέρισμα 0,25 ευρώ που ετοιμάζεται να υποδεχτεί την Aegean Air Lines στη Σοφοκλέους. Δικαιούχοι οι κάτοχοι μετοχών στη λήξη της αυριανής συνεδρίασης. Ημερομηνία καταβολής η Παρασκευή 4 Μαΐου.

- ΑΣΤΕΡΑΣ: Τέλη Μαΐου το αναπτυξιακό πλάνο.

- ΑΝΕΚ και ΜΗΧΑΝΙΚΗ έχουν ειδήσεις μπροστά τους.

Βασίλης Βαλαμβάνος

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v