Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Τα συν και πλην του business plan κατά ΑΧΕ

Το μειωμένο κόστος πιστωτικού κινδύνου, αλλά και το σημαντικό κόστος από την ανάπτυξη του δικτύου στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ. Ευρώπης ξεχωρίζουν οι χρηματιστηριακές από το business plan της Alpha Bank, που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από το Βουκουρέστι.

Alpha: Τα συν και πλην του business plan κατά ΑΧΕ
Το μειωμένο κόστος πιστωτικού κινδύνου, αλλά και το σημαντικό κόστος από την ανάπτυξη του δικτύου στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ. Ευρώπης επισημαίνουν οι χρηματιστηριακές ως τις κυριότερες ειδήσεις από το business plan της Alpha Bank, που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από το Βουκουρέστι.

Θετική είναι η Eurobank Securities σχετικά με το business plan της Alpha Bank χαρακτηρίζοντάς το ”ισχυρό” και τους παρουσιαζόμενους στόχους ”επιτεύξιμους”. Η χρηματιστηριακή, στο πρωινό της report, ανακοινώνει ότι θα προχωρήσει σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της προκειμένου να αποτυπώσει τον υψηλότερο λόγο δανειακών ρυθμών ανάπτυξης - χαμηλότερων προμηθειών.

Σημαντικά υψηλότερους από τις δικές της εκτιμήσεις βρίσκει η HSBC τους στόχους που ανακοινώθηκαν για την κερδοφορία της Alpha Bank, όπως αναφέρει στο πρωινό της report. Ο σημαντικός παράγοντας διαφοροποίησης έχει να κάνει με τους ρυθμούς δανειακής ανάπτυξης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Κατά την εκτίμηση του οίκου, ”κλειδί” θα αποτελέσει το κόστος της συγκεκριμένης επέκτασης, δεδομένου και του υψηλού πληθωρισμού των μισθών σε αυτή την περιοχή.

Το μειωμένο κόστος πιστωτικού κινδύνου στις 60 μ.β. το 2010 επισημαίνει η Marfin Analysis- Εγνατία ως θετική έκπληξη στο business plan της Alpha, τονίζοντας ωστόσο ότι η ανάπτυξη του δικτύου αντισταθμίζει τη θετική επίδραση του χαμηλότερου κόστους πιστωτικού κινδύνου. Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση ”αγορά”.

Από την πλευρά της, η Εθνική Χρηματιστηριακή εκδήλωσε την πρόθεσή της να διατηρήσει την τιμή-στόχο των 27 ευρώ για τη μετοχή της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v